Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стаття 188-3. Невиконання вимог органів державного контролю за цінами



Невиконання законних вимог органів державного контролю за цінами щодо усунення порушень порядку формування та застосування цін і тарифів чи припинення операцій по рахунках в установах банків та інших фінансово-кредитних установах - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від дев'яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

[Кодекс доповнено статтею 1883 згідно із Законом України № 179/94-BP від 22.09.94 p.] [У статтю J883 внесено зміни згідно із Законом України № 55/97-BP від 07.02.97 p.]

Об'єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері державного контролю за цінами (див. коментар до ст. 1652 КпАП).

Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого коментованою статтею, полягає у невиконанні законних вимог органів державного контролю за цінами щодо усунення порушень порядку формування та застосування цін і тарифів чи припинення операцій по рахунках в установах банків та інших фінансово-кредитних установах. Повноваження органів контролю за цінами див. у коментарі до ст. 2445 КпАП.

Суб'єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини як у формі умислу, так і у формі необережності.

Суб'єктами правопорушення є посадові особи підприємств, організацій, установ, у тому числі банків та фінансово-кредитних установ.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...