Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проаналізуйте діяльність національно-політичних сил в Україні в 1917-1920 р



Білет № 1

Навесні 1917р. відновлюють свою роботу старі і починають створюватися нові політичні партії такі як УСДРП,УСС,СУАФ,УПСР. Кожна соціальна група мала можливість заявити про свої вимоги і наміри. 3-5 квітня 1917 р. УСДРП на конференція ухвалила вимогу автономії України,як невідкладне завдання пролетаріату по всій Україні.Далі зазначалося шо партія має намір підтримувати принцип федеративного устрою Російської республіки.А творення автономного економічного ладу в Україні повинно виконуватися в самому революційному процесі шляхом ініціативи місцевих революційних сил.Конференція висловилась за участь у роботі ЦР,проти подальшого ведення війни,і ухвалила звернення до Тимчасового уряду з пропозицією розпочати переговори про мир.Делегати визначали найбільшу потребу укр..народу у національно-територіальній автономії,з забезпеченням прав національних меншин,і негайне скливання Української установчої ради для вироблення основ і форм автономії.Крім УСДРП та УПСР,у Цр ключові позиції належали ініціаторам її створення членам ТУП,які з кінця березня реорганізувались в Союз-автономістів федералістів.У 1917 на квітневому конгресі було переобрано членів ЦР.ЦР було обрано у кількості 120 осіб.Зі зростанням авторитету ЦР серед широких кіл укр..громадськості,стало помітним що Комітету ЦР все важче дається зростаючий потік виконавчої роботи.Тому 15 червня він ухвалив організувати Генеральний Секретаріат ЦР,який має завідувати фінансовими,внутрішніми,продовольчими,хліборобськими міжнаціональними справами.Після перемоги лютневої революції в Укр. зявилися нарешті сприятливі умови для відродження національної державності.Грушевський чітко визначив і обґрунтував намагання укр.. народу тієї доби,в яких містилася концепція містилася концепція відродження національної державності.

2.Малоросійська колегія -колегія Російської імперії, створена 1722р. замість Малоросійського приказу,для контролю за діяльністю гетьмана і генеральної старшини.Складалася із шести офіцерів російських полків,розквартированих в Україні.Територіально розташовувалася в Глухові.Була найвищою установою в Україіні,вище гетьмана.

3.1. боспорська держава

3.2. А) Азовсталь, Запоріжсталь, Криворіжсталь





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...