Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

C. шлунка



D. товстої кишки

E. печінки

71.У хворого В., який знаходиться на лікуванні в терапевтичному відділенні з приводу виразкової хвороби, раптово зявились: загальна слабкість, головокружіння, нудота, блювання. Блювотні маси мають вигляд „ кавової гущі”.

Для якого стану характерні такі симптоми?

A. кишкової кровотечі

B. шлункової кровотечі

C. малігнізації виразки

D. кишкової непрохідності

E. спазму воротаря

72. На прийом до лікаря звернувся хворий із скаргами на короткочасні переймоподібні болі в животі, які не залежать від вживання їжі, передують акту дефекації.

Для ураження якого відділу ШКТ характерні такі скарги?

A. шлунка

B. стравоходу

C. кишечника

D. печінки

E. підшлункової залози

73. Хвора М., звернулась до лікаря із скаргами на погіршення апетиту, відразу до м'ясної їжі, значне схуднення протягом останнього року, появу стільця з домішками крові.

Про який патологічний стан можна подумати у даної хворої?

A. виразкову хворобу

B. хронічний гастрит

C. геморой

D. рак кишечника

E. ентерит

74. У хворої Н., яка хворіє на гіпертонічну хворобу, раптово появився сильний головний біль, який супроводжувався багаторазовим блюванням, після якого полегшення не наступало.

Як оцінити такий стан?

A. загострення хронічного гастриту





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...