Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Статичні характеристики транзистора з р-п затвором



Для ПТ вхідна характеристика (мал. 1) залежність не має практичного застосування і при розрахунках використовують передаточні (стоко – затворні) і вихідні (стокові) ВАХ. На мал. показані вихідні і передаточні характеристики ПТ з керуючим р-n переходом для схеми вмикання з ЗВ.


При малих значеннях напруги крутість його ВАХ із зміною не залишається постійною, як у випадку біполярного T. Як видно з мал. 2, із зменшенням крутість ВАХ зменшується, а, отже, зростає вихідний опір T. Це свідчить про залежність вихідного опору ПТ від керуючої напруги на цій ділянці ВАХ. При малих значеннях і малому T. поводить себе як лінійний опір. Збільшення приводить до майже лінійного збільшення . По мірі зростання характеристика все сильніше відхиляється від лінійної, що пов’язано з звуженням каналу у стокового краю (область І). При визначеному значенні струму настає режим насичення (область ІІ), який характеризується тим, що із збільшенням струм змінюється слабо.

При подальшому зростанні вихідної напруги струм залишається майже незмінним аж до пробивної напруги (область ІІІ).

У вихідних характеристиках ПТ можна виділити дві робочі області: ОА і АВ. Область ОА називають крутою областю характеристики; область АВ – пологою або областю насичення.

У крутій області T. може бути використаний як омічний керований опір. У підсилюючих каскадах використовують пологі ділянки вихідних характеристик.

Передаточна (стокозатворна) характеристика приведена на мал.3.

 
 


Якщо = , транзистор закритий (режим відсічки) і = 0. З порівняння приведених на мал.2, 3 ВАХ видно, що полярності керуючої і вихідної напруг ПТ з керуючим р-n переходом не співпадають.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...