Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вища кваліфікаційна комісія суддів. Порядок формування та повноваження



ВККС України є постійно діючим органом у системі судоустрою України. Вища кваліфікаційна комісія суддів України є юридичною особою. Порядок роботи ВККС України визначається її регламентом, прийнятим більшістю від загального складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. ВККС України: веде облік даних про кількість посад судді у судах загальної юрисдикції, в тому числі вакантних; веде облік даних про кількість адміністративних посад у судах загальної юрисдикції та негайно повідомляє відповідну раду суддів, Вищу раду юстиції про утворення вакантної посади голови суду, заступника голови суду; проводить добір кандидатів на посаду судді вперше, в тому числі організовує проведення щодо них спеціальної перевірки відповідно до закону та приймає кваліфікаційний іспит; вносить до Вищої ради юстиції рекомендацію про призначення кандидата на посаду судді для подальшого внесення відповідного подання ПУ; надає рекомендацію про обрання на посаду судді безстроково або відмовляє у наданні такої рекомендації; визначає потреби в державному замовленні на професійну підготовку кандидатів на посаду судді у Національній школі суддів України; приймає рішення про відсторонення судді від посади у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності на підставі вмотивованої постанови Генерального прокурора України; розглядає заяви та повідомлення про дисциплінарну відповідальність суддів місцевих та апеляційних судів та за наявності підстав порушує дисциплінарні справи і здійснює дисциплінарне провадження; приймає рішення за результатами дисциплінарного провадження і за наявності підстав застосовує дисциплінарне стягнення до суддів місцевих та апеляційних судів; приймає рішення про дострокове зняття застосованого до судді дисциплінарного стягнення; здійснює інші повноваження, передбачені законом. Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з числа суддів призначаються з'їздом суддів України відкритим або таємним голосуванням.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 479 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...