Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вопрос №4: Правила поведения рабочих в случаях аварии



5.1.1. У винятковихвипадкахкороткочасніроботи, що не терплятьзволікань, з усуненнянесправностейустаткування, якіможутьпризвести до аварії, допускаєтьсявиконувати без наряду – за розпорядженняміззаписом в оперативний журнал:
– оперативнимпрацівникам (в електроустановкахнапругоюпонад 1000 В – не меншеніжудвох);
– ремонтникам піднаглядомчергового, якщовиписування та оформлення наряду призводить до затримкиліквідаціїнаслідківаварії;
– ремонтникам піднаглядомадміністративно-технічногопрацівника з групою V (в електроустановкахнапругою до 1000 В – з групою IV) у випадкузайнятостіоперативнихпрацівників, а також в разівідсутностімісцевихчергових.
5.1.2. В разівідсутностіадміністративно-технічнихпрацівників, якімають право видаваннянарядіваборозпоряджень, право видавання наряду аборозпорядження на роботу, метою якої є запобіганняаваріїаболіквідаціяїїнаслідків, надається оперативному працівнику з групою IV.
5.1.3. В усіхвипадкахпід час робітмаютьвиконуватисявсіорганізаційно-технічні заходи, щоубезпечуютьпрацівниківпід час робіт.
5.1.4. Участь оперативнихпрацівників у ліквідаціїаварій та їхніхнаслідків (безпосередня, шляхом нагляду за працівникамипід час робіт без наряду) дозволяється з відома старшого в зміні оперативного працівника. В разівідсутностізв’язкузі старшим в змініоперативнимпрацівникомтакийдозвіл не потрібен.
5.1.5. В разіпроведення в електроустановкахпідприємстваварійнихробітчерговими бригадами електропостачальнихорганізаційнеобхіднівидача наряду і оформлення допуску до робітвідповідно до вимогцих Правил. В таких випадках з метою найшвидшоїліквідаціїаварії в разівідсутності в даний момент на підприємствіпрацівників, якімають право видавання наряду, видаватийогомає право черговийчи оперативно-ремонтнийпрацівникпідприємства за вказівкою особи, відповідальної за електрогосподарство.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 614 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...