Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спеціалізовані вантажні вагони



ЛЕКЦІЯ № 3

Для максимального забезпечення народного господарства в вантажних залізничних перевезеннях з найменшими витратами та при максимальній механізації завантажувальних та розвантажувальних робіт, кількість типів вагонів та питома вага кожного з них в вагонному парку повинні бути строго науково обґрунтованими. Застосовуючи для перевезення вантажів спеціалізовані вантажні вагони, головною метою є: безпека при перевезеннях вантажів для людей та навколишнього середовища, довгострокове збереження якості вантажу, застосування максимальної механізації та автоматизації завантажувальних та розвантажувальних робіт.

До спеціалізованих вантажних вагонів відносяться:

· криті вагони для перевезення худоби, легкових автомобілів, холоднокатаної сталі, борошна та інш.;

· криті вагони-хопери для перевезення цементу, зерна, мінеральних добрив;

· відкриті вагони-хопери для перевезення агломерату, гарячих окатишів та охолодженого коксу;

· чотиривісні піввагони із глухим кузовом для перевезення сипучих вантажів і технологічної щепи, а також короткомірної деревини (довжиною до 2 м);

· восьмивісні піввагони із глухим кузовом для перевезення сипучих вантажів і великокускової мідної руди;

· платформи для перевезення контейнерів, легкових автомобілів, лісу у хлистах, рейок довжиною 25 м і контрейлерів.

· цистерни для перевезення високов'язких вантажів, молока, спирту, винопродуктів, кислот, зріджених газів під високим тиском, цементу, кальцинованої соди, глинозему, полівінілхлориду, рідкого пеку, капролактаму.

· Крім того, до спеціалізованих вантажних вагонів відносяться транспортери і вагони промислового транспорту.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 410 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...