Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота №1. Студенти обліково-фінансового факультету ЧТЕІ КНТЕУ вивчають розділ „Процесор електронних таблиць MS Excel” в дисципліні „Інформатика та комп’ютерна техніка”



ВСТУП

Студенти обліково-фінансового факультету ЧТЕІ КНТЕУ вивчають розділ „Процесор електронних таблиць MS Excel” в дисципліні „Інформатика та комп’ютерна техніка”. Метою даних методичних рекомендацій є навчити студентів розв’язувати економічні задачі з використанням новітніх комп’ютерних технологій (а саме: в середовищі процесора електронних таблиць MS Excel)

Методична розробка складається з трьох розділів, які містять 19 завдань для лабораторних робіт, 5 завдань для самостійної роботи та 35 завдань для самоконтролю, які охоплюють всі теми розділу “Процесор електронних таблиць MS Excel”. Кожне з лабораторних завдань розраховано на 2 години аудиторної роботи та роботи в поза-аудиторний час, є великим за обсягом і вимагає від студентів як виконання методичних вказівок, так і самостійного доопрацювання. До кожного завдання лабораторної роботи надаються детальні пояснення щодо ходу виконання типових задач, що дозволяє самостійно виконати роботу і приступити до розв’язання подібних прикладів, наведених в завданнях. Лабораторні завдання підібрані з урахуванням спеціалізації студентів і дозволяють розв’язати ряд фінансово-економічних задач. Лабораторні завдання впорядковані по темах розділу „Процесор електронних таблиць MS Excel ”.

Розробка спрямована на допомогу студентам ЧТЕІ КНТЕУ у розв’язанні типових прикладів, так і для самостійного здобуття теоретичних знань по роботі з MS Excel. Навички, набуті при виконанні цих лабораторних робіт, необхідні студентам в подальшому під час вивчення інших дисциплін комп’ютерного циклу.


ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ТА САМОСТІЙНИХ РОБІТ

При виконанні лабораторних робіт, студенти повинні:

· виконати всі завдання, наведені в лабораторній роботі;

· зберегти створений документ на комп’ютері або на дискеті;

· роздрукувати інформацію, вказану в завданнях;

· якщо друк не передбачено завданнями, необхідно побудувати звіт, в якому детально описати хід виконання завдання (письмово або роздрукувати);

· дати відповіді на питання для повторення до лабораторної роботи (письмово або роздрукувати). відповіді повинні містити номер та тему лабораторної роботи;

· всі листи звіту повинні містити колонтитули з інформацією про виконавця роботи (прізвище, ім’я, курс, спеціальність, номер групи) та дату виконання.

При виконанні самостійних робіт, студенти повинні:

· Виконати всі всі вимоги до виконання лабораторних робіт;

· Крім підготовленого звіту мати при собі дискету з результатами роботи.

За тиждень до заліку/іспиту студенти повинні подавати на кафедру ІСіМ звіт зі всіма виконаними лабораторними та самостійними роботами та дискету з копією всіх робіт!


РОЗДІЛ 1. ЗАВДАННЯ ДЛЯ ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ

Лабораторна робота №1

Тема: Створення електронних таблиць

Мета: Навчитися створювати елементарні електронні таблиці, заповнювати їх даними та здійснювати прості обчислення.

Питання для повторення

1. Розширення документу MS Excel

2. Зміна ширини комірок робочого листа

3. Типи адресації комірок в MS Excel

4. Введення формул в таблиці MS Excel

5. Способи копіювання даних в MS Excel

6. Побудова границь в таблицях MS Excel





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 551 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...