Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

The High Court of Judiciaries



Судова система Шотландії істотно відрізняється від англійської і зберігає стосовно неї значну самостійність. По кримінальних справах у якості вищої й остаточної інстанції виступає розташований в Единбурзі Високий суд юстиціариіїв (юстиціарієм у середні століття на Британських островах називали чиновника, що виконував функції глави виконавчої або судової влади під час відсутності короля чи за його дорученням на території Ірландії чи Шотландії). Він складається з лорда, що його очолює — генерального судді Шотландії, лорда — судді-клерка і лордів-членів Високого суду юстиціаріїв. Суддя цього суду разом з 15 присяжними слухає по першій інстанції справи про найбільш серйозні злочини, переслідуваних по обвинувальному акті (такі процеси проводяться в Единбурзі, Глазго й інших містах Шотландії). Як апеляційну інстанцію Високий суд юстиціаріїв у складі трьох чи більш його членів розглядає скарги на вироки будь-яких шотландських судів, у тому числі і винесені суддею цього ж суду.

Постанови Високого суду юстиціаріїв грають дуже важливу роль у розвитку шотландського карного права і процесу.

Вища судова інстанція по цивільних справах — Сесійний суд, що засідає в Единбурзі. У його склад входять лорд - генеральний суддя Шотландії, називаний у якості його глави лордом-президентом Сесійного суду, лорд — суддя-клерк (він очолює одне з відділень Сесійного суду) і сесійні лорди, що одночасно є членами Високого суду юстиціаріїв. Сесійний суд має зовнішню палату і внутрішню палату. У суді зовнішньої палати судді розглядають справи по першій інстанції або одноосібно, або за участю 12 присяжних. У суді внутрішньої палати, що складається з найбільш досвідчених і кваліфікованих суддів, у колегіях з чотирьох членів розглядаються скарги на рішення суду зовнішньої палати. Постанови Сесійного суду на відміну від постанов Високого суду юстиціаріїв можуть бути оскаржені в британську Палату лордів.

8.8.3 (1) Answer the questions:

1. What is the difference like between Scottish and English judicial sys­tems?

2. What do you know about Edinburgh's High Court of justiciaries?

3. Whom does this court consist of?

4. What cases does the High Court of justiciaries deal with? In what cit­ies are these processes held?

5. What is an appellate instance of the High Court of justiciaries?

6. What represents the highest appellate instance of civil cases in Scot­land?

7. Name the structure of the Session court in Scotland and what houses is it divided into?

8. How is the case tried in courts of inner and outer Houses of the Ses­sion court?

9. Can the decisions of the Session court be appealed and where?

8.8.4 Read the text "Civil Proceedings" (Part I) and discuss it in the form of a dialogue, using cliches, set expressions and phrases, given below.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 366 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...