Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організаційно-методичні вказівки



Цивільно-правові проблеми інформаційних відносин є спеціальною дисципліною для магістрів цивільно-правової спеціалізації денної форми навчання під час підготовки магістрів за спеціальністю "Правознавство" і є складовою частиною блоку дисциплін фахової підготовки навчального плану Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Основне завдання підготовки полягає в засвоєнні магістрами глибоких знань у сфері інформаційних правовідносин і набутті навичок наукового аналізу, вміння вести наукову дискусію і викладати свої знання в усній формі, у формі реферату під час участі у семінарах і практичних заняттях, при підготовці залікових і магістерських письмових робіт.

В результаті вивчення дисципліни "Цивільно-правові проблеми інформаційних відносин" студенти повинні

знати:

- поняття інформації, інформаційної діяльності в розумінні різних галузей знань і в праві, зокрема, цивільному праві;

- історію розвитку інформаційних відносин і історію досліджень інформації в праві;

- місце і роль інформації і знань, інформаційних відносин в економічному та соціальному розвитку суспільства;

- теорії про місце інформаційних відносин в праві; дискусії щодо існування інформаційного права як галузі права;

- міжнародні договори і основні конвенції у сфері інформаційних правовідносин;

- законодавство, яке регулює інформаційні відносини в Україні;

- основні положення ЦК України про інформацію та інформаційні правовідносини, а також зміст основних законів, нормами яких регулюються відносини у сфері інформаційних прав;

- поняття і ознаки об'єктів інформаційних правовідносин; особливості суб’єктного складу інформаційних правовідносин; зміст інформаційних правовідносин з урахуванням особливостей в різних сферах людської діяльності;

- особливості правової охорони інформаційних прав;

- способи реалізації та захисту інформаційних прав;

вміти:

- визначати інформацію як об’єкт правового регулювання;

- об'єкти і суб'єкти інформаційних правовідносин та їх основний зміст;

- аналізувати норми ЦК України та інших законів, які регулюють ці відносини;

- вирішувати практичні завдання, в тому числі аналізувати практику суду у справах про захист інформаційних прав.

На самостійну роботу студента згідно з учбовим планом відводиться 61 година. Завдання самостійної роботи (теми рефератів) охоплюють всі розділи курсу. Студент захищає тему обраного реферату на семінарському занятті або на заліку. В разі незадовільної оцінки необхідно переробити роботу, або за вказівкою викладача підготувати реферат на нову тему і захистити його. Обсяг реферату – 15 – 20 сторінок машинописного тексту в залежності від обраної теми за стандартами, прийнятими для виконання магістерських робіт.

Поточний контроль знань проводиться на семінарських заняттях.

Навчальним планом передбачено, що семестровий контроль здійснюється у формі семестрового заліку. До заліку допускаються студенти, які виконали та захистили реферат на позитивну оцінку. Залік передбачає перевірку знань студентів за темами і питаннями, які вивчаються на протязі усіх лекційних і семінарських занять.

Тематичний план курсу





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 223 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...