Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тексти завдання



Варіант 1.

Для виробництва 1 тонни смоли 188 необхідно 50 кг толуолу за ціною 1,45 грн. за кг, 105 кг рослинного масла за ціною 4,80 грн. за кг, 0,5 кг кальцинованої соди за ціною 2,50 грн. за кг, 308 літрів гліцерину за ціною 0,75 грн. за літр, 550 кг фталевого ангідриду за ціною 1,25 грн. за кг. Основна заробітна платня виробничих робітників складає 44 грн. Додаткова заробітна платня виробничих робітників - 10% від основної; витрати на підготовку і освоєння виробництва - 45% від основної заробітної платні виробничих робітників; витрати на зміст і експлуатацію устаткування - 38%; цехові витрати - 1500%; загальногосподарські витрати - 2300%; позавиробничі витрати - 5% від виробничої собівартості.

1. Провести розрахунок калькуляції собівартості виготовлення продукції.

Розрахунок звичайно ведеться по наступних статтях витрат:

- сировина і матеріали; - основна заробітна платня виробничих робітників; - додаткова заробітна платня виробничих робітників; - витрати на підготовку і освоєння виробництва; - витрати на зміст і експлуатацію устаткування; - цехові (загальновиробничі) витрати; - загальногосподарські (загальнозаводські) витрати. - відрахування до фонду соціального страхування (0,5%); - відрахування до фонду зайнятості населення (0,5%); - відрахування до пенсійного фонду (2%);

Сума всіх перерахованих статей утворює виробничу собівартість. Потім обчислюються позавиробничі витрати (звичайно у відсотках від виробничої собівартості). Сума виробничої собівартості і позавиробничих витрат утворює повну собівартість.

Суми витрат за статтею Сировина і матеріали розраховуються виходячи з норм витрати матеріалів і оптових цін за одиницю матеріалу. Основна заробітна платня виробничих робітників включає відрядну розцінку за виготовлення одиниці продукції або величину почасової заробітної платні виготовлення виробу. Величина витрат по статтях Додаткова заробітна платня виробничих робітників, Витрати на підготовку і освоєння виробництва, Витрати на зміст і експлуатацію устаткування, Цехові і загальногосподарські витрати обчислюється у відсотках від основної заробітної платні виробничих робітників. Відрахування до фондів - у відсотках від суми витрат по статтях Основна і додаткова заробітні платні виробничих робітників.

2. Розглянути, як зміниться повна собівартість одиниці продукції, якщо:

- основну заробітну платню виробничих робітників необхідно збільшити на 20 %;

- загальногосподарські витрати у відсотках від основної заробітної платні знизилися на 35 відсотків;

- витрати на підготовку і освоєння виробництва у відсотках від основної заробітної платні зменшилися на 5 відсотків;

- цехові витрати у відсотках від основної заробітної платні знизилися на 40 відсотків;

- підприємство отримало можливість придбати всі основні матеріали за цінами на 10 % нижче існуючих.

3. Виявити, який з варіантів є найприйнятнішим для підприємства.

4. Розрахунки за матеріалами, витратами, відрахуванням і загальні підсумки повинні розташовуватися на різних аркушах, імена аркушам даються у відповідності їх призначенню.

5. В роботу помістити дату виконання, а також ПІБ, Групу, Факультет.

6. По найпереважнішому варіанту собівартості побудувати кругову діаграму, по якій виявити, які статті витрат складають найбільш питому вагу в собівартості (у відсотках).

7. Документу призначити ім'я вигляду (Група-прізвище).


Варіант 2.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...