Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

На гільзах



Сліди на гільзі утворюються внаслідок спорядження патронів в магазин зброї, заряджання зброї, пострілу й видалення стріляної гільзи.

Під час спорядження патронів у магазин та видалення їх з магазину утворюються подряпини на корпусі гільзи внаслідок взаємодії з закраїнами губ та подавачем магазину.

Під час заряджання затвор відводять назад і це залишає слід ковзання на корпусі гільзи верхнього патрона. Під час повернення затвора вперед і подання наступного патрона в патронник у верхньому сегменті денця гільзи утворюється відбиток від виступу затвора. Після повного досилання патрона в патронник зачіп викидача утворює слід ковзання на фланці і боковій поверхні денця гільзи.

Під час пострілу бойок наколює капсуль і утворює відбиток напівсферичної або чотирикутної форми. Гільза під тиском газів притискається до патронного упору і внаслідок цього утворюється відбиток упора на капсулі й денці гільзи.

Під час розряджання затвор зачепом викидача витягує гільзу з патронника і утворюється вторинний слід зачепа у вигляді подряпини, засіки, а від удару гільзи об вікно затвора утворюється увігнутість з слідом ковзання від краю вікна затвора.

За слідами на гільзі можна встановити зразок зброї, можливість нештатного використання патрона, а за комплексом ознак можна встановити (ідентифікувати) конкретний екземпляр зброї, з якої було здійснено постріл.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...