Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 3. Тенденції розвитку криміналістичної техніки



Підвищення рівня організованості, озброєності, технічної оснащеності злочинців вимагає відповідного рівня техніко-криміналістичного забезпечення розкриття, розслідування і припинення злочинів. Сучасні досягнення науки й техніки необхідно використовувати для боротьби зі злочинністю.

Ефективне використання в розкритті й розслідуванні злочинів засобів електронно-обчислювальної, електронно-оптичної техніки, засобів цифрового відеозапису й фотозйомки доводять їх широкі можливості у виявленні, фіксації, зберіганні й дослідженні важливої криміналістичної інформації. Це вимагає як удосконалення самих технічних засобів, так і методик їх використання.

Подальше розповсюдження отримують комп'ютерні технології, що дають можливість швидко і з високою якістю виготовляти фототаблиці до протоколів слідчих дій, суб'єктивні портрети підозрюваних, здійснювати пошук в автоматизованих системах тощо.

Удосконалення обладнання пересувних криміналістичних лабораторій з метою підвищення ефективності оглядів місця події передбачає комплектування їх сучасною пошуковою, дослідницькою та організаційною технікою і засобами зв'язку.

Сучасні досягнення в різних галузях знань та виробництва, що використовуються в судово-експертній діяльності, дають можливість розробляти нові й удосконалювати існуючі експертні методики. Це значно підвищує ефективність проведення судових експертиз і вірогідність отриманих експертами висновків.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...