Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки під час газозварювальних робіт



3.2.1. Устаткування, що працює з газоподібним киснем, повинне відповідати вимогам безпеки та нормативно-технічним документам заводу-виробника.

3.2.2. Рукава з киснем повинні бути розташовані від електропроводів електрозварювальних машин на відстані не менше 0,5 м, а рукава з ацетиленом і іншими горючими газами – не менше 1 м.

3.2.3. Не дозволяється газозварнику під час газозварювальних робіт пересуватися із запаленим пальником за межі робочого місця, а також ремонтувати пальник та іншу апаратуру.

3.2.4. Експлуатація балонів повинна здійснюватись відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання України, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці України від 01.10.98 № 254, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 15.05.98 за № 318/2758 (НПАОП 0.00-1.20-98).

3.2.5. Під час транспортування наповнених газом балонів їх слід укладати вентилями в один бік та перевозити в горизонтальному положенні на ресорному транспорті або на автокарах з обов’язковим застосуванням прокладок між балонами, які оберігають від ударів балони один об одного.

Не дозволяється спільне перевезення балонів з киснем і балонів з горючими газами та інших посудин з горючими речовинами, за винятком доставки двох балонів до робочого місця на спеціальному візку.

3.2.6. Балони з газом мають бути захищені від дії прямих сонячних променів та інших джерел тепла.

3.2.7. Під час виконання робіт на зварювальному посту одночасно не повинно бути більше двох балонів (з киснем та горючим газом).

3.2.8. Не дозволяється підігрівати балони з газом для підвищення тиску.

3.2.9. Під час зберігання, перевезення балонів з киснем та користування ними необхідно стежити, щоб на балони не потрапляли мастила – для унеможливлення спалаху та вибуху.

3.2.10. Не дозволяється зберігати в одному приміщенні балони з киснем разом з балонами з горючим газом, а також з карбідом кальцію та фарбами.

3.2.11. Порожні балони слід зберігати окремо від балонів, наповнених газом.

3.2.12. Не дозволяється під час газозварювальних та газорізальних робіт палити і користуватися відкритим вогнем на відстані менше 10 м від місць зберігання балонів з горючими газами та киснем, а також ацетиленових генераторів і на відстані менше 5 м – від окремих балонів з киснем та горючими газами.

3.2.13. Поводитися з порожніми балонами з-під кисню та з-під горючих газів слід із дотриманням таких самих заходів безпеки, як і при поводженні з наповненими балонами.

3.2.14. Ацетиленові генератори повинні мати водяний затвор і відповідати вимогам ГОСТ 12.2.054 та мати паспорт заводу виробника та інвентарний номер.

Ацетиленові генератори повинні мати сертифікат безпеки та інструкцію з експлуатації заводу виробника.

3.2.15. У разі замерзання ацетиленові генератори дозволяється відігрівати тільки парою або гарячою незабрудненою мастилом водою.

Допускається відігрівати переносні генератори в приміщенні на відстані не менше 10 м від відкритого вогню за наявності достатньої вентиляції.

3.2.16. Під час роботи переносний ацетиленовий генератор не слід залишати без нагляду.

3.2.17. Ацетиленові генератори слід оглядати, очищати та промивати не рідше двох разів на місяць.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 742 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...