Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література до теми. Алехин А.Д. Изобразительное искусство: Художник



Алехин А.Д. Изобразительное искусство: Художник. Педагог. Школа /А.Д.Алехин. -М., 1984. -160 с.

Богомолов Н.С. Скульптура на занятиях в школьном кружке /Н.С.Богомолов. -М., 1986. -126 с.

Ганнусенко Н.О. З досвіду художньо-естетичного виховання учнів у шкільних музеях /Н.О.Ганнусенко //Мистецтво та освіта. -1999. - №4. -С. 24-28.

Гончаров И.Ф. Эстетическое воспитание школьников средствами искусства и действительности /И.Ф.Гончаров. -М.: Педагогика, 1986. -236 с.

Державний стандарт галузі «Художня культура» //Мистецтво та освіта. -1997. -№3. -С.2-10.

Кохно Т. Естетичне виховання молодших школярів у позакласній роботі /Т.Кохно //Початкова школа. -2008. –№5. –С.16-18.

Кузин В.С. Изобразительное искусство и методика его преподавания в начальных классах /В.С.Кузин. -М., 1984. -319 с.

Ламонова О. Знайомтесь: художній факультет КДАМ /О.Ламонова //Мистецтво та освіта. -1998. -№1. –С.28-39.

Оновлення змісту, методів та організаційних форм художньо-естетичного виховання учнівської та студентської молоді. Наукові записки Рівненського педінституту. Випуск 3 //Збірник наукових праць під ред. Тищука В.І. -Рівне: РДПІ, 1998. -169 с.

Ростовцев Н.Н. Изобразительное искусство с методикой преподавания в начальных классах /Н.Н. Ростовцев. –М, 1979. -348 с.

Ключові слова: позакласна робота, позаурочна робота, позашкільна навчально-виховна робота з художньо-естетичного виховання, година спілкування з мистецтвом, гурток художньої творчості, художня студія, виставка, музей декоративно-ужиткового мистецтва, художня школа.

o Основні напрямки та зміст естетичного виховання у позаурочній, позакласній роботі та позашкільних навчальних закладах

Аналіз становлення і розвитку позаурочної, позакласної та позашкільної роботи з дітьми молодшого шкільного віку свідчить про позитивний вплив на творчий розвиток особистості. Сутність позаурочної, позакласної та позашкільної освіти як складової частини системи освіти України визначають специфічні умови її функціонування, а саме: диференційованість, динамічність, гнучкість, мобільність, варіативність, доступність тощо.

Мета позаурочного, позакласного та позашкільного навчально-виховного процесу естетико-мистецького спрямування полягає у коректуванні таких педагогічних методик та технологій опанування мистецтва, які могли б якнайповніше допомагати дітям зорієнтуватися і самореалізуватися у складній багатогранній соціокультурній ситуації.

Основні завдання позаурочної та позакласної роботи з молодшими школярами з образотворчого мистецтва окреслюємо такими напрямками роботи:

забезпечення естетичного виховання дітей різноманітними засобами навколишньої дійсності та образотворчого мистецтва;

розвиток інтересу і любові молодших школярів до образотворчого мистецтва, залучення до світу прекрасного;

продовження удосконалення і розвитку знань, умінь та навичок, які сформувалися у процесі уроків образотворчого мистецтва в 1-4 класах;

виявлення і розвиток художніх здібностей, талантів учнів.

Вище перелічені завдання можуть бути успішно розв’язаними, якщо позаурочна та позакласна робота з учнями 1-4 класів естетико-мистецького спрямування проводитиметься в системі, де кожна ланка тісно взаємопов’язана одна з одною, логічно продовжує або завершує інші ланки (див. схему 6).





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 1578 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...