Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В С Т У П. Формування ринкових відносин, перехід підприємств на комер-ційний розрахунок вимагають подальшого удосконалювання управління у всіх ланках народного



Формування ринкових відносин, перехід підприємств на комер-ційний розрахунок вимагають подальшого удосконалювання управління у всіх ланках народного господарства. Науковий рівень управління передбачає всебічний розвиток аналітичної роботи. Задача економіч-ного аналізу полягає в тому, щоб з різного роду даних, іноді різнобічних і розрізнених, що відбивають окремі явища і факти, скласти загальну цілісну картину процесу, виявити властиві йому тенденції і законо-мірності. З'являється потреба в аналізі як проміжної ланки в системі управління між одержанням інформації про роботу об'єкта і прийняттям рішень. Прийняття рішень на рівні підприємства, що розглядається як складна динамічна система, вимагає комплексного підходу до еконо-мічного аналізу, який ґрунтується на дослідженні проблем і об'єктів як сукупності взаємозалежних елементів.

Широке використання економічного аналізу вимагає оволодіння основами теорії аналізу господарської діяльності, підготовки кваліфіко-ваних фахівців, які б добре уявляли собі зміст і задачі економічного аналізу на сучасному етапі розвитку країни, методологічні й органі-заційні його принципи, прийоми і методи. Курс "Економічний аналіз" виступає в системі підготовки бакалаврів різних спеціальностей як одна з найважливіших профілюючих дисциплін.

Основні задачі вивчення студентами даного курсу наступні: засвоїти узагальнені в теорії економічного аналізу знання, одержати уміння і навички практичної роботи з аналізу виробничої і фінансово-комерційної діяльності на підприємстві, що дозволили б їм щонайкраще досягти економічних цілей виробництва –– одержання високих прибутків у результаті виявлення резервів виробництва і розробки заходів щодо їхній реалізації, вибору оптимальних рішень на перспективу.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...