Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Оцінка конкурентоспроможності підприємства в межах галузі дозволяє здійснити ранжирування підприємств відповідних видів діяльності щодо визначення локомотивів



Оцінка конкурентоспроможності підприємства в межах галузі дозволяє здійснити ранжирування підприємств відповідних видів діяльності щодо визначення локомотивів економічного зростання при розробленні стратегії розвитку окремого підприємства або галузі в цілому. Оцінка конкурентоспроможності підприємства в межах галузі може здійснюватись шляхом розрахунку індикатора (індексу) внутрішньогалузевої конкурентоспроможності підприємства, що базується на комплексному аналізі складових конкурентоспроможності.

Оцінка внутрішньогалузевої конкурентоспроможності підприємств може проводитися щокварталу та щороку на основі офіційних даних проміжної і річної фінансової звітності (форми № 1, 1-м “Баланс”, форми № 2, 2-м “Звіт про фінансові результати”). Результати оцінки дають можливість розробляти перспективні плани розвитку підприємств у коротко-, середньо- та довгостроковий періоди.

Джерелами інформації для оцінювання внутрішньогалузевої конкурентоспроможності підприємств є інтернет-портали:

1) www. smida.gov.ua – єдиний інформаційний масив даних про емітентів цінних паперів, який створено відповідно до рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 27.05. 2003 № 233. Даний портал надає можливість отримати річні фінансові звітності акціонерних товариств України, які розміщували інформацію на сайті протягом 2001 – 2011 років;

2) www.stockmarket.gov.ua - Загальнодоступна інформаційна база даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів містить квартальну фінансову звітність акціонерних товариств, які оприлюднювали інформацію на сайті протягом 2007–2011 років.

Вибірка даних за підприємствами здійснюється у два етапи:

- перший етап полягає у визначенні регіональної приналежності підприємства;

- другий етап полягає у пошуку підприємства за кодом ЄДРПОУ або назвою у пошуковій системі www.smida.gov.ua (послідовність дій наведена у додатку 1).

3) на сайті Агентства корпоративних новин http://cna.com.ua/ можна отримати інформацію про підприємства, щодо яких розпочато процедуру банкрутства або які ліквідовано, якщо такі дані відсутні на www.smida.gov.ua.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 334 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...