Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Управління інвестиційним потенціалом підприємства



Інвестиційний потенціал підприємства – сукупність інвестиційних можливостей підприємства, використання яких спрямоване на досягнення цілей інвестиційної стратегії підприємства. Інвестиційна стратегія підприємства підлягає загальній економічній стратегії підприємства, тому використання інвестиційного потенціалу націлене на досягнення загальноекономічних цілей підприємства.

Управління інвестиційним потенціалом підприємства – сукупність прийомів і методів формування і використання інвестиційного потенціалу підприємства з метою підвищення ефективності інвестиційної діяльності підприємства.

Метою управління інвестиційним потенціалом є забезпечення ефективності інвестиційної діяльності підприємства в короткостроковому і довгостроковому періоді.

Інвестиційний потенціал підприємства являє собою сукупність ряду елементів: інвестиційних ресурсів, інвестиційної інформації, кадрових ресурсів, інвестиційних планів і проектів

Підприємство може приймати будь-які інвестиційні рішення з рівнем рентабельності, не нижчим від поточної ціни інвестиційного капіталу.

У зв’язку з цим інвестиційні проекти підприємства поділяються на стратегічні і тактичні. Стратегічні проекти мають на увазі масштабні зміни в діяльності підприємства. Тактичні інвестиційні проекти націлені на зміну обсягу виробництва, підвищення якості продукції, часткову заміну устаткування. Управління інвестиційним потенціалом спрямоване на формування і найбільш ефективне використання інвестиційних можливостей у діяльності підприємства. ефективне управління інвестиційним потенціалом підприємства є основою активізації інвестиційної діяльності підприємства, мета якої – досягти інвестиційних ефектів, що відповідають стратегії розвитку підприємства.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...