Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні вказівки



АГРАРНИЙ КОЛЕДЖ УПРАВЛІННЯ І ПРАВА

ПОЛТАВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АГРАРНОЇ АКАДЕМІЇ

Відділення менеджменту і технології

сільськогосподарського виробництва

Р Е К О М Е Н Д А Ц І Ї

до написання курсової роботи

з дисципліни:

«Технологія галузей рослинництва»

Галузь знань 0901 Сільське господарство і лісництво

Спеціальність 5.09010102 Організація і технологія ведення фермерського господарства

Полтава 2014

Рекомендації по написанню курсової роботи з дисципліни «Технологія в галузях рослинництва» для студентів за напрямом підготовки 0901 Сільське господарство і лісництво, спеціальністю 5.09010102 Організація і технологія ведення фермерського господарства.

«15» грудня 2014 року - 14 с.

Розробник: Левківський Михайло Іванович - викладач вищої категорії, викладач-методист, Аграрний коледж управління і права Полтавської державної аграрної академії.

Рекомендації розглянуті та затверджені

на засіданні циклової комісії технології

і механізації сільськогосподарського виробництва

Протокол від «» вересня 2013 року №.

Голова циклової комісії

____________ (Гордієнко О.В.)

«» ___________ 201_ року

Схвалено радою відділення

менеджменту і технології с.- г. виробництва

Протокол від «» ________ 201_ року №.

Завідувач відділення _______

ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ

Основні завдання АПК України – це досягнення сталого зростання сільськогосподарського виробництва, надійне забезпечення країни продуктами харчування та сільськогосподарською сировиною, об’єднання зусиль усіх галузей комплексу для одержання високих кінцевих результатів.
Важливе місце у вирішенні цих питань відводиться галузі рослинництва, завдяки якій, на основі інтенсивних факторів розвитку, впровадження найновіших досягнень техніки і передової практики можна забезпечити високу продуктивність і стабільність землеробства, родючість ґрунтів, інтенсивну технологію вирощування сільськогосподарських культур.
Основною метою курсової роботи з рослинництва є розширити у студентів кругозір, поглибити та закріпити теоретичні знання та практичні навики з предмета, оволодіти методикою планування заходів вирощування високих і сталих врожаїв сільськогосподарської продукції, набути навичок самостійної роботи з літературою та іншими джерелами інформації.
Введення в курсову роботу елементів прогнозування і програмування врожаїв розраховане на те, щоб навчити студентів практично застосовувати ті принципи програмування, які добре розроблені і є одним з основних напрямків науково-технічного прогресу в сільському господарстві.
Виконуючи курсову роботу, студент повинен розібратись в народногосподарському значенні, морфологічних властивостях і біологічних особливостях, технології вирощування, в економіці виробництва тієї або іншої культури або груп культур. Тому важливо, щоб курсова робота виконувалась на прикладі конкретного господарства, його виробничого підрозділу, галузі. У цій роботі слід зазначити власні спостереження, дослідження, досягнення науки і передового досвіду, щоб вона мала творчий характер. Вибір теми курсової роботи кожен студент погоджує з викладачем, одержує її від нього у вигляді індивідуального завдання. Як правило, студент отримує одну із найбільш поширених культур із тієї місцевості, де він проживає і проходив виробничі практики, або планує в подальшому працювати. Проте, за його бажанням, зона вирощування, культура, рівень запланованої врожайності та інші умови вирощування можуть бути підібрані індивідуально.
Курсову роботу виконують рукописно на стандартних листках білого паперу (формат А4), використовуючи один бік аркуша з полями: 30 мм зліва; 10 мм справа; 20 мм зверху і знизу. Комп’ютерний друк допускається лише під час оформлення титульного аркушу (додаток 1), рисунків, фото,і пустографок таблиць.

Курсову роботу зброшуровують за наступною структурою:
титульний аркуш (додаток 1);
зміст (додаток 3);
власне робота (вступ, розділи 1–5, висновки);
список використаних джерел;
додатки.
До часу захисту курсової роботи необхідно зібрати гербарій за основними фазами росту проектної культури. Якщо з поважних причин студенту не вдаюсь зібрати рослини за всіма фазами росту, для їх відображення можна використати фото або відповідні ксерокопії з джерел літератури.

Із необхідністю написання курсової роботи з технології в галузях рослинництва, її завданнями, умовами накопичення вихідних матеріалів, методикою виконання студенти знайомляться на першому занятті та уточняються протягом першого семестру з вивчення дисципліни.
Завдання для виконання курсової роботи видається студентам не пізніше закінчення другого семестру з вивчення дисципліни. Виконується курсова робота в третьому семестрі вивчення дисципліни (другий семестр ІІІ курсу). Графік здачі на перевірку та захисту курсової роботи за місяць до початку переддипломної виробничої практики затверджується завідувачем відділення, доводиться до відома студентів викладачем дисципліни. Для перевірки курсової роботи та написання рецензії викладачу відводиться не менше 10 днів. Захист курсового проекту студентом проводиться шляхом стислого (5– 10 хв.) реферативного повідомлення за темою проекту і, за необхідності, шляхом відповіді на додаткові запитання.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 276 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...