Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тестові завдання. 1. За даними про показники структури споживання матеріальних благ і послуг населення двох регіонів (di



1. За даними про показники структури споживання матеріальних благ і послуг населення двох регіонів (di, dj) наведіть формулу, за якою можна оцінити схожість цих структур.

Відповідь: а)

2.У звітному періоді порівняно з базовим доходи населення збільшилися на 12%, а споживання зросло на 8%. На скільки відсотків збільшувалося споживання при зростанні доходів на 1?

Відповідь: а) 0,67%; б) 0,80%; в) 1,50%.

3. За даними про обсяг споживання (Q), чисельність населення (N) і середньодушове споживання (q) в звітному і базовому періодах наведіть формулу розрахунку абсолютної зміни обсягу споживання за рахунок динаміки середньодушового споживання.

Відповідь:

а)

4. За даними про обсяг споживання (Q), чисельність населення (N) і середньодушове споживання (q) в звітному і базовому періодах наведіть формулу розрахунку абсолютної зміни обсягу споживання за рахунок динаміки чисельності населення.

Відповідь: а)

5. В розподілі населення за рівнем доходу вивчається динаміка середнього рівня споживання. Наведіть формулу індексу змінного складу.

Відповідь:

6. В розподілі населення за рівнем доходу вивчається динаміка середнього рівня споживання. Наведіть формулу індексу фіксованого складу.

Відповідь:

7. В розподілі населення за рівнем доходу вивчається динаміка середнього рівня споживання. Наведіть формулу індексу структурних зрушень.

Відповідь:

8.У звітному періоді порівняно з базовим загальні витрати населення збільшилися на 8%, а середньодушове споживання зросло на 3%. Як змінилася чисельність населення?

Відповідь: а) 0,67%; б) 0,80%; в) 1,50%.

9. Коефіцієнт еластичності оцінює зв’язок:

Відповідь: а) між зміною витрат населення та рівнем споживання окремих товарів та послуг;

б) між зміною доходів населення та рівнем споживання окремих товарів та послуг;

в) між зміною мінімальної заробітної плати та рівнем споживання окремих товарів та послуг.

10. Модальний рівень витрат населення на споживання відповідних благ або послуг характеризує:

Відповідь: а)середній рівень витрат населення;

б) рівень витрат населення, який найчастіше зустрічається.

в) рівень витрат населення, який поділяє сукупність на дві рівних частини за рівнем споживання відповідних благ або послуг.

11. Медіанний рівень витрат населення на споживання відповідних благ або послуг характеризує:

Відповідь: а)середній рівень витрат населення;

б) рівень витрат населення, який найчастіше зустрічається;

в) рівень витрат населення, який поділяє сукупність на дві рівних частини за рівнем споживання відповідних благ або послуг.

13. Якщо загальний обсяг споживання ковбасних виробів у вартісному виразі за звітній період збільшився на 2,1 %, ціни на них зросли на 4,5 %, чисельність населення зменшилась на 1%, то рівень середньодушового споживання ковбасних виробів:

Відповідь: а) зменшився на 2,4 %;

б) зменшився на 1,3 %;

в) зменшився на 1,4 %.

14. Якщо загальний обсяг споживання хлібобулочних виробів у вартісному виразі за звітній період збільшився на 7 %, ціни на них зросли на 3 %, чисельність населення зменшилась на 0,5 %, то рівень середньодушового споживання хлібобулочних виробів:

Відповідь: а) зріс на 4,5 %;

б) зріс на 3,5 %;

в) зріс на 4,4 %.

12. Якщо в поточному періоді порівняно з базовим обсяг реалізації зріс у 1,1 раза, ціни – в середньому на 8 %, а чисельність населення зменшилася на 1 %, то обсяг споживання продуктів харчування на душу населення в регіоні:

Відповідь: а) зріс на 2,9 %;

б) зріс на 17,6 %;

в) зріс на 20,0 %.





Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 644 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...