Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Права й обов'язки державного інспектора



Державні інспектори, що проводять перевірку забезпечення єдності вимірювання, наділені великими правами, у тому числі правом безперешкодного доступу до об'єкта, що входить у їхній регіон.

Нагляд за роботою торговельних підприємств (у тому числі і підприємств харчування) часто здійснюється разом із представниками Держторгінспекції і Держсанепіднагляду.

Результати кожної перевірки оформляються актом з підписами учасників перевірки.

Держінспектор має право:

o забороняти застосування неповірених засобів вимірювання;

o вилучати при необхідності якісь прилади з експлуатації;

o анулювати свідчення про перевірку і гасити повіряльні клейма у випадках прострочення міжповіряльного інтервалу або неправильної роботи приладу.

Контроль кількості товару при торговельних операціях проводиться за допомогою процедури його вимірювання з фіксацією вартості. Звичайно робиться контрольна закупівля, що включає в себе не менш трьох найменувань товарів. Заява про контрольну закупівлю робиться інспектором після одержання їм касового чека або касиром готівки.

Контрольні виміри проводяться на справних повірених приладах у присутності осіб, що відпускали товар контрольної закупівлі. Після чого складається акт, у якому фіксуються дані не тільки про товари, але і про засоби вимірювання. У випадку порушення метрологічних правил в акті робляться відповідні записи.

Об'єктом нагляду можуть бути не тільки вагові товари, але і фасовані, а також рівні партії товарів в упакуванні одного виду. Середня маса будь-якої партії фасованих товарів повинна бути не менше її номінальної маси. Відхилення маси нетто кожного одиничного упакування від маси, зазначеної на упакуванні, не повинно перевищувати припустимого по НД значення. Наприклад, стандарт на вафлі допускає наступні відхилення маси нетто для одиниці упакування: понад 500 г - ±1,0 %; понад 200 г - ±2,5%; до 200 г - ±5%.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...