Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Для написання та оформлення рефератів



ТА КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

(денна та заочна форма навчання)

Написання студентами рефератів та контрольних робіт є видом самостійної роботи та однією з умов для успішного навчання та кращого засвоєння навчального матеріалу.

Головна мета контрольних робіт та рефератів – навчити самостійно працювати з правовими джерелами (документами), науковою літературою, монографіями, аналізувати та порівнювати нормативні документи, висловлювати свою точку зору логічно і послідовно та робити науково обґрунтовані висновки.

Підготовка до написання реферату чи контрольної роботи включає:

1. Вибір теми та погодження її з керівником.

2. Пошук необхідної літератури.

3. Вивчення літератури та першоджерел.

4. Складання плану написання роботи.

Процес написання роботи – творче мислення та обробка матеріалів, встановлення проблеми та пошук варіантів можливість її вирішення. Реферат чи контрольна робота захищається на семінарі, у співбесіді з викладачем чи на науково-теоретичній конференції.

Пункти плану обов’язково повинні розкривати зміст теми. Наприкінці кожного пункту має бути невеличкий висновок та загальний, ґрунтовний висновок у кінці роботи. Важливою умовою при використанні літератури та першоджерелє її критичне осмислення.

Студент при оформленні роботи повинен на кожну цитату, взяту з використаної літератури давати посилання наприкінці сторінки або усього тексту по формі:

ПРИКЛАД: 1. Шевченко О.О. Історія держави і права зарубіжних країн. – К., видавництво «Норма», 2005 – С. 15-16

Обсяг реферату – 8–10 сторінок А4, контрольної роботи 15–20 сторінок А4. Титульна сторінка повинна містити: назву навчального закладу, тему роботи, факультет, курс, групу, прізвище, ім’я та по батькові студента, прізвище та ініціали викладача, який керує виконанням роботи. Нумерація сторінок здійснюється з другої сторінки.






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 309 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...