Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна постановка задачі динамічного програмування



Нехай планується діяльність деякої системи s промислових підприємств Р12,…,Рj,…,Рn на деякий період часу Т, що складає з k господарських років ti, де (t=1,…,k), причому T=å ti.

На початку періоду Т на розвиток підприємств виділені основні засоби D.

На початку кожного року виробляється фінансування всієї системи підприємств, тобто виділяється частина основних засобів. Відомий первісний стан системи S0, який характеризується кількістю засобів, вже вкладених у підприємства і кінцевий стан Sk, сумою D.

Як варто розподілити по підприємствах і роках основні засоби D, щоб до кінця періоду Т сумарний доход W від усієї системи підприємств був би max?

Позначимо через xij суму, виділену на початку i-го року j-му підприємству (i=1,…,k),(j=1,…,n).

Припустимо, що засоби на i-му етапі розподілені, тобто обране визначене керування u1, воно полягає в тому, що на початку i-го періоду підприємству Р1 виділені засоби xi1, підприємству Р2 – xi2, і т.д.

Тоді вектор Ui=(xi1,xi2,…,xin) визначає розподіл засобів на i-му кроці.

Сукупність виділених засобів (керувань) на k кроках виразжається системою векторів

U1=(x11, x12,…,x1n)

U2=(x21,x22,…,x2n)

…………..

Uk=(xk1,xk2,…,xkn)

Сумарний доход за k років залежить від сукупності керувань, тобто є функцією від U1,U2,…,Uk:

W=W(U1,U2,…,Uk).

Завдання полягає в тому, що: на кожнім етапі необхідно вибрати таке керування, щоб сумарний доход від усієї системи підприємств був max.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...