Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація аварій на технологічних об’єктах нафтогазовидобувних виробництв



Аварії першої категорії:

1. Відкриті нафтові та газові фонтани.

2. Грифоноутворення, роботи з ліквідації яких призвели до аварійної зупинки фонду свердловин.

3. Руйнування елементів лінійної частини промислових (міжпромислових) газозбірних колекторів, що призвело до аварійної зупинки діючого фонду свердловин та повного припинення подачі газу в магістральний газопровід (споживачам).

4. Руйнування комунікацій чи технологічного обладнання УКПГ, ГС, ДКС, ПГРС, що призвело до загазовування навколишнього середовища та аварійної зупинки подачі газу в магістральні газопроводи (споживачам) та(чи) аварійної зупинки діючого фонду свердловин.

5. Руйнування комунікацій чи технологічного обладнання УКПН, ДНС, НС, ЦПЗ, резервуарних парків, що призвело до витоків та загорання нафти та припинення нафтовидобування та(чи) відвантаження нафти споживачам.

6. Руйнування лінійної частини магістральних конденсатопроводів, що призвело до зупинки газовидобування на час ліквідації аварії.

Аварії другої категорії:

1. Аварії під час буріння чи капітального ремонту свердловин, що призвели до ліквідації свердловин.

2. Руйнування шлейфів газових свердловин, викидних трубопроводів нафтових фонтанних свердловин, що призвело до аварійної зупинки роботи свердловин шляхом закриття гирлової запірної арматури.

3. Руйнування елементів лінійної частини промислових (міжпромислових) газозбірних колекторів, що призвело до аварійної зупинки частини діючого фонду свердловин та(чи) часткового припинення подачі газу в магістральний газопровід.

4. Руйнування лінійної частини магістральних конденсатопроводів, що не призвело до зупинки газовидобування на час ліквідації аварії.


Додаток 14





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 428 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...