Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В галузі



Травматизм на галузевих об'єктах має соціальні, економічні, моральні і психофізіологічні наслідки. Матеріальні наслідки виробничого травматизму враховуються в актах про нещасні випадки, де враховується число днів непрацездатності; виплата по лікарняному листку; вартість аварійного обладнання та інструменту, матеріалів і вартість зруйнованих будівель і споруд.

Такий об'єм втрат включає в основному витрати, що виникли безпосередньо від нещасного випадку. В реальному житті ці втрати є більш значними.

Матеріальні витрати (В0), внаслідок непрацездатності робітника у зв'язку з травмою або захворюванням, складаються з двох умовно прийнятих груп збитків.

Загальнодержавні затрати визначаються як сума затрат на амбулаторне і клінічне лікування, оплату соцстраху, виплату пенсій і т. ін.

Затрати галузевого об'єкту (підприємства) визначаються як сума затрат від простою обладнання та бригади за час надання першої допомоги потерпілому, вартості розслідування нещасного випадку, затрат на оплату по регресивному позову і т. ін.

Для оцінки економічної ефективності покращення умов праці рекомендується використовувати наступні два показника:

Річна економія робочого часу в процентах у зв'язку зі скороченням тимчасової непрацездатності, що визначається за формулою:

Вартість одного дня непрацездатності, гривень, визначається за формулою:

Якщо відома вартість одного дня непрацездатності, можна визначити річний економічний ефект на об'єкті від скорочення виробничого травматизму і професійної захворюваності. Це дозволить розробляти заходи щодо запобігання виробничого травматизму і професійних захворювань і планувати фінансування цих заходів.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...