Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги ТБ при перевезенні людей



Не кожна організація в змозі придбати транспорт для перевезення своїх працівників (автобус, мікроавтобус), а тому для перевезення пасажирів переобладнують бортові вантажні автомобілі.

Категорично забороняється перевозити людей у кузові автомобіля самоскида, автомобіля-цистерни, автокрана, трактора та інших спеціальних автомобілях, конструкція яких не пристосована для перевезення людей, а також у вантажних причепах і кузовах вантажних мотоциклах.

Кузов вантажного автомобіля, призначеного для перевезення людей, має бути обладнаний сидіннями, закріпленими на відстані не менше як 30 см від верхнього краю бортів і 30-50 см від підлоги. Розташовані вздовж заднього й бокових бортів сидіння повинні мати міцні спинки. При потребі автомобіль накривають. Автомобіль має бути оснащений аптечкою, дзвінком до водія, підсвіткою. В задній частині кузова повинна бути відповідна драбина. Кількість пасажирів не повинна бути більшою за кількістю посадочних місць.

Зпереду і ззаду автомобіля у верхній частині повинні бути таблички з відповідними написами. Швидкість автомобіля не повинна бути більшою 60 км/год. Автомобіль з пасажирами повинен рухатись з ввімкненими ближніми фарами. Стаж водія не менше 3-х років. Обирається старший з числа пасажирів, його прізвище має бути занесене в маршрутний лист. Перед поїздкою обов’язково провести невеличкий інструктаж.

При перевезенні пасажирів не можна перевозити вантаж, вага якого понад 80 кг. Не допускається перевезення дітей до 16 річного віку – в кузові вантажного автомобіля, навіть якщо він обладнаний для перевезення людей.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1620 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...