Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Медична аптечка, її склад, призначення, правила користування



Комплекс заходів, що передбачають надання допомоги на місці події, включає не тільки навчання правилам поведінки, а й відповідне забезпечення, до якого входять аптечка першої допомоги. Аптечки повинні знаходитися у місцях найбільшого скупчення людей і на травмонебезпечних ділянках.

В аптечці завжди мають бути засоби для надання першої допомоги при незначних пошкодженнях, дрібних пораненнях: розчин йоду, борна кислота, марганцевокислий калій, перев’язочний матеріал. СКЛАД МЕДИЧНОЇ АПТЕЧКИ:

Найменування медичних засобів і препаратів Призначення Кількість  
Індивідуальний перев’язочний антисептичний пакет Бинти Вата (в пакетах) Джгут Настоянка йоду Нашатирний спирт   Розчин (2-4%) борної кислоти   Вазелін   Валідол Для накладання пов’язок Те саме Те саме Для зупинки кровотечі   Для обробки ран, поранень на шкірі Застосовувати при знепритомнінні, накапати на ватку 2-3 краплі й піднести до носа Для промивання очей, для примочок на очі при їх опіках електродугою, для полоскання рота при опіках лужних сполуками Для обробки шкіри при опіках 1ступеня Застосовувати при серцевому болі по 1 табл. під язик до повного розсмоктування 3шт.   3шт. 2шт. 1шт. 1 флакон 1 флакон або 10 ампул 1 флакон 250мл 1 тюб. 1 упак.

У кабінеті фізики, хімії, спортзалі, майстерні, гаражі, навчальному господарстві, на фермі, польовому стані аптечку кладуть до спеціальної шафи, під час роботи у полі аптечку тримають у сумці або іншому місці, зручному для переноски. Стан і укомплектованість аптечки необхідно перевіряти, звертаючи увагу на термін зберігання ліків.

Правила користування індивідуальним перев’язочним пакетом:

1. Розгортаючи пакет, не доторкайтеся тієї сторони, яка буде накладена на рану.

2. Якщо рана одна, то слід накласти дві подушечки, якщо дві – по одній подушечці на рану, потім перебинтувати.

3. Щоб пов’язка не зсунулася, потрібно закріпити зовнішній кінець бинта шпилькою.

4. Після відкриття пакет необхідно одразу використати, тому що він швидко втрачає стерильність.






Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 2628 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.017 с)...