Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструктивні елементи блискавковідводів



Опори блискавковідводів можуть виготовлятись із сталі будь-якої марки, із залізобетону або дерева.

Рис. 2.8. Блискавкоприймачі
Блискавкоприймачі виготовляються із сталі будь-яких марок різного профілю перерізом не менше 100 мм2 і довжиною не менше 200 мм, металевого дроту і т.п. (рис. 2.8). Допускається також застосування будь-якого іншого металу. Блискавкоприймачі захищають від корозії оцинковуванням або фарбуванням. З’єднання блискавко­приймачів із струмовідводами повинні виконуватись зварюванням, а при неможливості застосування зварювання допускається болтове з’єднання з перехідним електричним опором не більше 0,5 Ом.

Блискавкоприймачі тросових блискавковідводів необхідно виконувати із стального оцинкованого троса перерізом не менше 35 мм2 (діаметром біля 7 мм).

Рис.2.9. Конструкція з’єднань струмо­відводів та захист струмовідводів від механічних пошкоджень

Струмопроводи для з’єдна-ння стержневих і тросових блискавко­приймачів з зазем-лювачами виго­товляють із круглого стального дроту діаметром ³6 мм при про-кладанні ззовні будівлі на повітрі і ³10 мм при про-кладанні в землі.

Заземлювачі по розташуванню в ґрунті і формі електродів розділяють на:

Рис. 2.10. З’єднання плоского струмовідводу до металевої покрівлі 1 – струмовідвід; 2 – покрівля; 3 – металева пластина з привареним струмоввідводом; 4 – прокладка з свинцю
а) горизонтальні, що вико-нуються із стальної штаби прямокутного перерізу, яка закладається горизонтально на глибині 0,6...0,8 м від поверхні землі;

б) комбіновані, що складаються з стальних стержнів круглої або кутникової сталі, що забиваються в землю вертикально, і з’єднаних між собою за допомогою зварювання стальною штабою, розташованою горизонтально на глибині 0,6... 0,8 м від поверхні землі.

Тип заземлювача і його розміри визначаються, виходячи з питомого опору ґрунту (табл.2.1) і необхідної величини імпульсного опору.

Таблиця 2.1





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...