Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роботи за нарядом-допуском



На підприємствах на основі переліку особливо небезпечних робіт, згідно ДБН А.3,2-2-2009, роботодавцем розробляється і затверджується перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібне проведення цільового інструктажу та складання наряд-допуску, який проводить видає інженер з охорони праці.

Правила безпеки під час експлуатації під тиском

До систем під тиском відносяться ємності, заповнені стисненими, зрідженими та розчиненими газами і рідинами, компресори, балони, парові котли, а також трубопроводи, призначені для транспортування газів, парів і рідин. У період експлуатації здійснюються наступні види контролю: внутрішній огляд, не рідше 1 разу на 4 роки, гідравлічне випробування, не рідше 1 разу на 8 років, щорічний огляд судин в робочому стані. Системи, що працюють під тиском забезпечуються запобіжними пристроями: клапанами (важільними і пружинними) і мембранами (розривними). Клапани використовуються для автоматичного випуску надлишку газу, пари та рідини з системи при аварійному зростанні тиску. Розривні мембрани застосовуються для захисту при аварійному швидкому зростанні тиску. У посудинах під тиском використовуються контрольно-вимірювальні прилади і автоматика: манометри і термометри. Контрольно-вимірювальна апаратура перевіряється не рідше 2-х разів на рік спеціальними організаціями.

Основні правила безпеки під час влаштування та експлуатації засобів підмощування

Засоби підмощування повинні мати рівні робочі настили з зазором між дошками не більш як 5мм, а при розташуванні настилу на висоті 1,3м і більш – огорожі і бортові елементи. Щити настилу можна з’єднувати один на один тільки по їхній довжині, проте кінці елементів, що стикуються повинні бути розміщенні на опорах і перекривати їх не менш як на 0,2м в кожний бік.

Електробезпека на будівельному майданчику

Електроенергія на будмайданчик підключається від зовнішніх ЛЕП, до трансформатора з розподільчою шафою, які огороджуються. Всі дроти, які ведуть до будівель ізолюються. Згідно ГОСТ 12.1.013-78 відстань від нижнього проводу до землі, підлоги, настилу при найбільшій стрілі провисання має бути не менше (м): 2,5 - над робочими місцями; 3,5 - над проходами; 6,0 - над проїздами.

Пожежна безпека на будівельному майданчику

Завданням пожежної безпеки у будівництві є поперед­ження виникнення пожеж, забезпечення умов для успіш­ної локалізації та ліквідації їх, своєчасної й безпечної евакуації людей і майна, що досягають переважно ор­ганізаційними, конструктивними та об'ємне плануваль­ними рішеннями. Важливі також правильна організація і утримання території будівельного майданчика і примі­щень на ньому. Тимчасові санітарно-побутові й адміністративне гос­подарські приміщення розташовують групами не більше 10 і на відстані, не меншій ніж 24 м від споруджуваного будинку. Територію будівельного майданчика забезпечують за­собами пожежегасіння, місцем для куріння, а також відпо­відними плакатами та знаками пожежної безпеки. До будівельного майданчика обов’язково повинен бути виведений пожежний гідрант, та забезпечення освітлення, для використання вночі. Будівельний майданчик забез­печують телефонним зв'язком і звуковою сигналізацією (сирена, дзвінок тощо).На будівельних майданчиках пожежі відбуваються в результаті недотримання запобіжних засобів:

1. При електричному і газовому зварюванні.

2. Неправильній експлуатації електромереж.

3. Необережному поводженні з вогнем.

4. Несправності опалювальних приладів.

5. Самозайманні матеріалів.

Керівник об'єкта або посадова особа, відповідальна за пожежну безпеку

повинні забезпечувати перевірку пожежної безпеки на будівельному майданчику. У разі виникнення пожежі особа, що виявила її, повинна відразу повідомити адмі­ністрацію. Негайно оголошується пожежна тривога, яку подають частими ударами об дзвінкі металеві деталі або частими сигналами гудка чи сирени, якщо на об'єкті не обладнано електричну пожежну сигналізацію.

Вим..  
Арк ш
№ док.
Підпис
Дата
Арк.
 
5.06010101 ДП 10с 065ПЗ  





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...