Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки пiд час роботи



3.1. Вчитель фізкультури повинен дотримуватись на робочому місці діючих інструкцій з охорони праці.

3.2. Роботу виконувати згідно зі своїми функціональними обов’язками, дотримуючись вимог «Правил безпеки під час проведення занять з фізичної культури і спорту в загальноосвітніх навчальних закладах».

3.3. На уроках користуватися тільки справним спортивним обладнанням. Дотримуватися правил безпечного виконання вправ під час особистого показу учням.

3.4. Дотримуватися правил електро-, пожежної безпеки для спортивних залів.

3.5. Вчителю фізкультури ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- виконувати вправи без спортивного одягу;

- проводити ігрові види спорту в спортивних залах при знаходженні в них спортивних снарядів (колода, паралелі, перекладина тощо);

- застосовувати спортивний інвентар й обладнання, що не відповідають вимогам охорони праці;

- без розпорядження керівника закладу виконувати роботу, яка не передбачена обов’язками, визначеними в посадових інструкціях, а саме:

- користуватися несправними, нестiйкими драбинами;

- використовувати випадковi предмети, пiдставки для роботи на висоті;

- залишати в кабiнетi ввiмкненi електроприлади без нагляду;

- отруйні речовини, легкозаймисті та горючі рідини;

- користуватися саморобними електроприладами;

- відкривати та самому виконувати ремонт в силових електрошафах, самостiйно виконувати ремонт електроприладiв, заміну електролампи;

- користуватися несправними електророзетками, вимикачами, електрошнурами;

- нагромаджувати на шафах (зверху) речі різного призначення (прилади, планшети, вазони тощо);

- захаращувати проходи сторонніми предметами;

- самовільно пересувати меблі, спортивні снаряди;

- залучати до виконання своїх трудових обов’язків сторонніх осіб незалежно від того, є вони працівниками навчального закладу чи ні;

- прибирати проїзну частину вулиць без застосування відповідних заходів безпеки (встановлення відповідних дорожніх знаків).

3.6. Про всі випадки порушень безпеки життєдіяльності під час проведення занять з фізкультури і спорту вчитель фізкультури доповідає керівництву закладу.

3.7. Якщо трапився нещасний випадок з працівником навчального закладу необхідно:

· терміново організувати надання першої медичної допомоги потерпілому, забезпечити в разі необхідності його доставку до лікувально-профілактичного закладу;

· повідомити про це керівництву закладу та вимагати розслідування у відповідності до діючого Положення;

· зберегти до прибуття комісії з розслідування нещасного випадку обстановку на робочому місці та устаткування у такому стані, в якому вони були на момент нещасного випадку (якщо це не загрожує життю чи здоров’ю інших працівників і не призведе до більш тяжких наслідків), а також вжити заходів до недопущення подібних випадків.

3.8. У разі нещасного випадку з учнем школи потерпілий або свідок нещасного випадку негайно сповіщає безпосереднього керівника навчального закладу, який зобов’язаний:

· терміново організувати першу долікарську медичну допомогу потерпілому, у разі необхідності - його доставку до лікувально-профілактичного закладу;

· повідомити про те, що сталося, керівництву закладу;

· повідомити батькам потерпілого (особі, яка представляє його інтереси);

· зробити запит висновку з лікувально-профілактичного закладу про характер і тяжкість ушкодження потерпілого;

· до прибуття комісії з розслідування нещасного випадку зберегти обстановку на місці в тому стані, в якому вона була на момент події (якщо це не загрожує життю і здоров’ю тих, хто оточує, і не призведе до більш тяжких наслідків), а також вжити заходів до недопущення подібних випадків.

3.9. Запобігайти проникненню в навчальний заклад сторонніх осіб під час навчально–виховного процесу.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...