Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Е) приготування окислювальної та поглинально-окислювальної трубки для визначення концентрації окису азоту



Для визначення концентрації окислу азоту, готують окислювальну та поглинально-окислювальну трубки.

Окислювальна трубка призначена для окислення окису азоту в двоокис при визначенні концентрації суми окису та двоокису азоту, так як індикаторний порошок відчутен тільки до двоокису азоту.

Для приготування окислювальної трубки застосовують скляні трубки довжиною 90 ± 2 мм.

В один кінець трубки вкладають тампон з вати та за допомогою воронки насипають селикагель, оброблений розчином марганцевокислого калію, підкисленого ортофосфорною кислотою шаром 17-19 мм. Цей шар ущільнюють постукавши стержнем по стінкам трубки. Довжина ущільненого стовбчика повинна бути 15-18 мм. Вкладають другий тампон та герметизують трубку.

Поглинально-окислювальна трубка призначена для поглинання двоокису азоту та окислення окису азоту в двоокис.

В один кінець трубки вкладають тампон з вати і через воронку насипають окислювальний порошок шаром 17-20 мм, ущільнюють порошок до шару 15-18 мм та вкладають тампон.

Насипають поглинаючий порошок, який містить селикагель оброблений розчином натрію вуглекислотного та дифениламином (поглинач №5), шаром 10-12 мм, вкладають тампон та ущільнюють стовбчик порошку до 9-11 мм.

Кінці трубок герметизують.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 314 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...