Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стимулюючі заходи охорони праці визначені законодавством



Серед стимулюючих заходів, передбачених Законом, слід відзначити:

визначення можливості запровадження пільгового оподаткуванняцільових витрат на заходи щодо охорони праці;

започаткування принципів диференціації внесків на державне со-ціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та профза-хворювань із застосуванням заохочувальних тарифів для підприємств зналежною організацією роботи і високим рівнем охорони праці (і навпаки- збільшення тарифів для підприємств з незадовільним станом умов ібезпеки праці);

заходи індивідуального заохочення працівників за активну роботута ініціативу у вирішені проблем охорони праці (повинні відображатися уколективному договорі і включати підвищення розміру заробітної плати,призначення премії, в тому числі запровадження спеціальних премій задосягнення в галузі безпеки праці, разових за конкретно виконану роботу,винахідництво і раціоналізаторські пропозиції; різні види морального за-охочення).

Кошти фонду охорони праці підприємства використовуються лише на ви-конання комплексних заходів, забезпечуючи досягнення встановлених норма-тивів з охорони праці, узгоджених з місцевими органами Держпромгірнагляду,а також на подальше підвищення рівня охорони праці на виробництві.

Ці кошти повинні витрачатись на ремонтні й інші роботи, пов'язані з під-тримкою основних фондів (включаючи інженерно-технічні засоби безпеки; за-соби колективного та індивідуального захисту працюючих) в належному тех-нічному стані, на придбання спецодягу, молока, мийних засобів; наданняпередбачених пільг і компенсацій працюючим, упорядкованість та озелененнятериторії, а також на природоохоронні заходи.

Витрачати кошти, передбачені на заходи по охороні праці, на інші цілі за-бороняється (ст. 162 КЗпП).

Суми витрат з охорони праці, що належать до валових витрат юридичноїчи фізичної особи, яка відповідно до законодавства використовує найманупрацю, визначаються згідно з переліком заходів та засобів з охорони праці, щозатверджується Кабінетом Міністрів України.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 476 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...