Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

З8.Охарактеризувати нещасний випадок, який носить не виробничий характер



— не пов'язані з виконанням труд, обов'язків травми, в т. ч. внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень ін. особою, отруєння, самогубства, опіку, обмороження, утеплення, ураження електр. струмом, блискавкою, травми, отримані внаслідок стих, лиха, контакту з тваринами тощо, які призвели до ушкодження здоров'я потерпілого. Облік та розслідування Н. в. н. х. здійснюються відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невироб. характеру (затв. КМ України 22.ІІІ 2001). Розслідуванню підлягають нещасні випадки, що сталися під час: 1) прямування на роботу чи з роботи пішки, у громадському, власному чи ін. трансп. засобі, що не належить організації і не використовується в інтересах цієї організації; 2) переміщення повітряним, залізнич., мор., внутр. водним, автомоб. тр-том, електротр-том, метрополітеном, канатною дорогою, фунікулером та ін. видами тр-ту; 3) виконання громад, обов'язків (рятування людей, захист власності, правопорядку тощо, якщо це не входить до служб, обов'язків); 4) виконання донор, функцій; 5) участі у громад, акціях (мітингах, демонстраціях тощо); 6) участі в культур.-масових заходах, спорт, змаганнях; 7) проведення культур., спорт, та оздоров. заходів, не пов'язаних з навч.-вихов. процесом у навч. закладах; 8) використання газу в побуті; 9) вчинення протиправних дій проти особи, її майна; 10) користування або контакту зі зброєю, боєприпасами та вибух, матеріалами; 11) виконання робіт у дом. г-ві, використання побут, техніки; 12) стих, лиха; 13) перебування у громад, місцях, об'єктах торгівлі та побут, обслуговування, у закладах лік.-оздоров., культур.-осв. та спорт.-розважального призначення, в ін. організаціях. Факт ушкодження здоров'я внаслідок Н. в. н. х. встановлює і засвідчує лік.-профілакт. заклад. Док-том, який засвідчує ушкодження здоров'я особи в результаті Н. в. н. х., є лікарняний листок (листок непрацездатності) чи довідка лік.-профілакт. закладу.

Розслідування Н. в. н. х. залежно від їх наслідків проводиться: органами внутр. справ або прокуратурою, районною держадміністрацією (викон. органом міської, районної у місті ради), комісією організації, де працює особа, яка потерпіла від нещасного випадку. Тривалість розслідування — 10 календ, днів після утворення комісії. За результатами розслідування складається акт за формою НТ (невироб. травматизм), який затверджується керівником органу, що проводив розслідування.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...