Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охарактеризувати порядок розслідування нещасних випадфв при отруєнні



1. Розслідуванню підлягають травми, у тому числі отримані внаслідок тілесних ушкоджень, заподіяних іншою особою, гострі професійні захворювання і гострі професійні отруєння та інші отруєння, теплові удари, опіки, обмороження, утоплення, ураженняелектричним струмом, блискавкою та іонізуючим випромінюванням,ушкодження, отримані внаслідок аварій, пожеж, стихійного лиха(землетруси, зсуви, повені, урагани та інші надзвичайні події),контакту з тваринами, комахами та іншими представниками фауни іфлори (далі - нещасні випадки), що призвели до втрати працівникомпрацездатності на один робочий день чи більше або до необхідностіперевести потерпілого на іншу (легшу роботу) терміном не менш якна один робочий день, а також випадки смерті на підприємстві.

* До гострих професійних захворювань і гострих професійнихотруєнь належать випадки, що сталися після одноразового (протягом не більше однієї робочої зміни) впливу небезпечних факторів,шкідливих речовин.

Гострі професійні захворювання спричиняються дією хімічнихречовин, іонізуючих та неіонізуючих випромінювань, значним фізичним навантаженням та перенапруженням окремих органів і системлюдини. До них належать також інфекційні, паразитарні та алергійнізахворювання тощо.

Гострі професійні отруєння спричиняються в основному шкідливими речовинами гостроспрямованої дії.

2. За результатами розслідування складається акт за формоюН-1 (додаток 1) і беруться на облік нещасні випадки, що сталися з працівниками під час виконання трудових (посадових) обов'язків, утому числі у відрядженнях, а також ті, що сталися під час:

перебування на робочому місці, на території підприємства абов іншому місці роботи протягом робочого часу, або за дорученнямвласника в неробочий час, під час відпустки, у вихідні та святковідні;





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...