Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Допустимі значення інтенсивності ультрафіолетових випромінювань



Області ультрафіолетових випромінювань (діапазони довжин хвиль) Допустима інтенсивність, Вт/м²
УФА (400 – 320 нм) УФВ (320 – 280 нм) УФС* (280 – 220 нм) 10,0 0,01 0,001

* частина області УФС

Вплив УФВ на людину оцінюється якісною еритемною дією, тобто почервонінням шкіри (після 48 годин). Для біологічних цілей потужність УФВ оцінюється еритемним потоком. Одиницею випромінювання потоку є ер. Один ер – це видимий потік, який відповідає потоку випромінюван- ня з довжиною хвилі 297 нм і потужністю 1 Вт. Еритемна освітленість виражається в ер/м2, а доза – в ер/год/м2. На промислових підприємствах


інтенсивність ультрафіолетового опромінювання не повинна перевищу- вати максимальну добову дозу – 60 мер/м2 для УФВ з довжиною хвилі понад 280 нм. Допустимі значення інтенсивності ультрафіолетових ви- промінювань наведені у табл. 9.

При використанні спецодягу та засобів захисту очей, обличчя і рук,

що не пропускають випромінювання, допустима інтенсивність випромі-

нювання в діапазоні хвиль 320-280 нм не повинна перебільшувати

1 Вт/м2.

Захист від надмірної дії УФВ досягається раціональним розташуван- ням робочих місць, екрануванням джерел випромінювання й робочих місць. Матеріалом для екранування слугують світлофільтри, непрозорі металеві, пластикові листи. Добре захищає від дії УФП флінт глас (скло, що містить окис свинцю).

Для індивідуального захисту використовують спецодяг, рукавички, окуляри зі світлофільтром. Мазі, що містять салол, саліцилові препарати, їх аналоги затримують УФВ.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...