Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки під час роботи



3.1. Всі драбини та драбинки перед застосуванням повинен огля­нути виконавець робіт (без записування результатів огляду в журнал). Роботи на драбині та переміщення драбини проводити тільки на горизонтальній підлозі з твердим покриттям.

3.2. Забороняється:

- пересувати драбину при находженні на ній працівника, товару, тари, інструменту;

- складувати товар, інструмент під ноги на площадку драбини та драбинки:

-розміщувати товар, інструмент над головою, а також скидати з висоти

3.3. Не дозволяється виконувати роботи з застосуванням драбин пересувних та стрем’янок у відкритих місцях при швидкості вітру 10 м/с і більше, при ожеледиці, грозі або тумані, який затрудняє видимість в межах фронту робіт, а також у нічний час при недостатній освітленості та якщо температура повітря вище плюс 35 град.С або нижче мінус 20 град. С.

3.4. Під час виконання робіт з застосуванням драбини пересувної або стрем’янки для запобігання можливому падінню інструмента, матеріалів тощо слід використовувати спеціальні сумки або пристрої для їх надійного зберігання (тримання).

3.5. Під час роботи з пересувної драбини на колесах, приставної драбини небезпечну зону огородити.

3.6. Огородження, що встановлюються на робочих місцях, і проходи до них на висоті мають відповідати вимогам безпеки та запобігати травмуванню робітників та оточуючих;

Межі небезпечних зон поблизу частин машин, що рухаються, визначаються відстанню не менше 5 м, якщо немає інших підвищених вимог у документах з експлуатації виробників.

3.7. У разі одностороннього примикання настилів (перекриття) до стін слід огороджувати прорізи в стінах, якщо їх нижній край розташований на висоті менше 0,7 м від рівня настилу (перекриття).

3.8 Кожна драбина повинна бути міцною, надійно закріпленою і мати достатню довжину, щоб забезпечувати надійну опору для рук та ніг працівників у будь-якому робочому положенні.

3.9. Проходи, проїзди, переходи до робочих місць, а також сходи, площадки тримають справними і чистими.

Настили площадок і переходів, а також поручні до них надійно закріплюються. На період проведення ремонтних робіт замість знятих поручнів слід установлювати тимчасові справні огородження.

Ширина проходів до робочих місць і на робочих місцях встановлюється не менша 0,6 м, а висота проходів - не менша 1,8 м.

3.10. Прорізи в перекриттях, які призначаються для монтажу обладнання, сходів тощо, до яких можливий доступ людей, слід закрити суцільними настилами або обладнати огородженнями із вивішеними на них відповідними плакатами та знаками безпеки.

Кожний отвір в робочій площадці обладнується відповідними засобами для запобігання падінню людей чи предметів.

3.11. На робочих місцях не допускається розміщувати та накопичувати матеріали, що не використовуються для роботи.

Матеріали, вироби, елементи конструкцій тощо під час приймання і складування на робочих місцях, що знаходяться на висоті, знаходяться у кількості, яка необхідна для поточної роботи, і складуються таким чином, щоб не захаращувати робочі місця і підходи до них. При цьому враховуються розрахункові значення допустимих навантажень на настили, площадки тощо.

3.12. Під час перебування в місцях навантаження і розвантаження товару не перебуваєте на лінії транспортування вантажу. Не підходьте до працюючого навантажувача ближче відстані, яка дорівнює проекції піднятого вантажу плюс 2/3 від цієї висоти (небезпечна зона). Не проходьте самі та утримуйте покупців від знаходження в небезпечній зоні та знаходження за огородженням з табличкою “Прохід заборонений, працює навантажувальна техніка”.

3.13. Для зняття товарів з верхніх полиць користуйтеся приставними драбинами, які мають пристосування від ковзання. При користуванні драбиною переконайтесь в надійності з'єднань. При неможливості закріпити сходи на гладкій підлозі біля основи сходів поставте робітника з одягненою каскою, який буде утримувати драбину в стійкому положенні, а також забезпечувати її від зіткнення зі сторонніми особами та пересувним обладнанням гіпермаркету. В інших випадках підтримувати драбину руками знизу забороняється.

3.14. Нижні кінці тятив драбин-драбинка повинні мати окуття із гострими наконечниками, а при користуванні ними на асфальтових, бетонних і подібних підлогах повинні бути башмаки з гуми або іншого матеріалу, який не ковзає. При необхідності верхні кінці драбини повинні мати спеціальні крюччя.

3.15. Зламані драбини застосовувати забороняється.

3.16 Переносні розсувні драбини-драбинки довжиною більше 3 м повинні мати не менше двох металевих стяжних болтів, установлених під сходинками.

Розсувні драбини-драбинки повинні бути обладнані пристроями, що виключають можливість їх самовільного зрушення. Загальна довжина драбини не повинна перевищувати 5 м.

3.17. Забороняється робота стоячи з ящиків і інших сторонніх предметів.

3.18. Не дозволяється піднімати, або опускати вантаж по приставній драбині та залишати на ній інструмент.

3.19. Забороняється на драбинах - драбинках:

3.19.1. Працювати біля обертових механізмів, працюючих машин, транспортерів над ними, тощо;

3.19.2. Виконувати роботи з застосуванням електричного та пневматичного інструменту, будівельно-монтажних пістолетів;

3.19.3. Виконувати електро і газозварювальні роботи;

3.19.4. Натягувати проводи та підтримувати на висоті важкі деталі.

3.19.5. Для виконання таких робіт повинні застосовуватись риштування, або пересувні драбини з площадками, обгородженими поручнями.

3.20. У разі виконання робіт з приставних драбин на висоті більш ніж 1,3 м повинен застосовуватися запобіжний пояс. Пояс повинен закріплюватись за стійку нерухому конструкцію, або за драбину — за умови надійного закріплення драбини за конструкцію.

3.21. Переміщувати драбину під час виконання робіт необхідно з дотримання таких запобіжних заходів: два працівника повинні нести драбину наконечниками назад, застерігаючи перехожих про небезпеку зіткнення з нею. Якщо драбину переносить один працівник вона повинна бути в такому похилому положенні, щоб її передній кінець був піднятий над підлогою не менше ніж на 2 метри.

3.22. Забороняється розміщувати драбини переносні та драбинки в місцях де вони забороняють доступ до електрошаф, кранкомплектів, пожежної станції, акумуляторного господарства засобів сповіщення про пожежу та димовидалення тощо.

3.23. Зна­хо­ди­тись на схо­дин­ках більше однієї лю­ди­ни;

3.24. Як­що не­обхідно вста­но­ви­ти дра­би­ну (дра­бин­ку) про­ти вхідних две­рей, біля неї по­ви­нен зна­хо­ди­ти­ся працівник, який за­хи­щав би її від по­штовхів.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 754 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...