Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура машинобудівного заводу



Територію разом з будівлями, в яких здійснюють технологічні та допоміжні частини виробничого процесу, називають машинобудівним заводом. Завод складається з основних і допоміжних цехів, обслуговуючих господарств та основних і допоміжних служб.

В основних цехах виконують технологічні процеси виготовлення виробів основного виробництва. Це заготівельні (ливарний, ковальсько-пресовий, різання прокату), обробні (механічні, термічні, холодно-штампувальний, покриттів) та складальний цехи. Цехи поділяють на дільниці з певною кількістю робочих місць. Керує дільницею майстер.

До групи допоміжних цехів належать інструментальний, модельний, тарний, нестандартного обладнання, експериментальний, ремонтний та енергетичний цехи. В складі енергетичного цеху є газогенераторна, компресорна, ацетилено-киснева та інші станції. Допоміжні цехи беруть участь у технологічній підготовці виробництва, забезпечують виробництво енергією, підтримують у належному стані засоби виробництва.

На фото нижче представлено загальний вигляд механічної дільниці підприємства.

Механічна дільниця підприємства

Обслуговуючі господарства – це, складське і санітарно-технічне господарства та центральна заводська лабораторія.

Основні служби здійснюють технічну та організаційну підготовку (підтримку) виробництва. Це відділи головного конструктора, головного технолога, головного металурга, механізації та автоматизації, виробничо-диспетчерський, технічного контролю, постачання, комплектації та реалізації (збуту).

До допоміжних служб, крім відділів головного механіка, енергетика та економіста, належать також бухгалтерія, служба охорони заводу, відділ кадрів, відділ технічного навчання, бібліотека та бюро технічної інформації, а також служби обслуговування – житлово-комунальна, лікувальна, спортивно-оздоровча, клуб.

Нижче на фото представлені складальна дільниця великогабаритного обладнання, фарбувальна камера, деревообробний цех.

Складальна дільниця великогабаритного обладнання
Фарбувальна камера
Деревообробний цех




Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1144 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...