Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи дослідження факторів виробничого середовища



Для вивчення факторів виробничого середовища та їх впливу на організм працівників застосовують різні методи дослідження.

Фізичні та хімічні методи використовують для комплексної оцінки стану виробничого середовища (визначення параметрів фізичних факторів, стану, забруднення шкіри, спецодягу, взуття, оцінка ефективності роботи різних санітарно-технічних пристроїв).

Фізіологічні методи дозволяють судити про функціональний стан органів та систем організму в процесі трудової діяльності та під впливом факторів виробничого середовища.

Клініко-статистичні та санітарно-статистичні методи використовують в основному для вивчення стану здоров¢я, загальної і професійної захворюваності працівників.

Експериментальні дослідження проводять для з¢ясування характеру дії того чи іншого фактора виробничого середовища або самого трудового процесу на організм тварин із застосуванням фізичних, фізико-хімічних, біохімічних, фізіологічних, біофізичних, токсикологічних та інших методів дослідження.

Знання санітарно-гігієнічних особливостей будівельного виробництва, а також виробничих шкідливостей, дозволяє інженерно-технічним працівникам розробляти і використовувати комплекс профілактичних заходів, спрямованих на збереження працездатності і здоров¢я працівників.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...