Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обліку проведення



адміністративно-громадського контролю
в ЗОШ

Кабінет:_

Майстерня:

Дата Ступінь контролю Зміст заува­жень. Виявлені недоліки Прізвище, по­сада перевіря­ючого, його підпис Відмітка відпові-даль-ної особи про усунення виявлених недоліків. Підпис
         
         
         

Додаток № 7

«Затверджую»

Директор школи

(підпис) (ініціали, прізвище)

АКТ-ДОЗВІЛ
на експлуатацію спортзалу ЗОШ

Ми, що нижче підписалися, комісія в складі

стверджуємо, що:

1. В спортзалі для учнів організовані робочі місця, що відповідають нор­мам охорони праці, правилам техніки безпеки, шкільної гігієни та санітарії, а також віковим особливостям учнів.

2. Адміністративно-педагогічний персонал з правилами техніки безпеки ознайомлений.

3. Спортзал до роботи готовий.

Голова комісії:______________________________ (прізвище)

Члени комісії:_______________________________ (прізвище)

«»______________ 200_ р.


Додаток № 8

Види і порядок проведення інструктажів для учнів

Відповідно до вимог «Типового положення про навчання з питань охо­рони праці» у навчальному закладі з учнями проводять такі інструктажі з охорони праці:

Вступний— на початку занять (коли учні вперше прийшли в кабінет фізики, хімії, біології, інформатики, шкільні майстерні, кабінет допризов­ної підготовки, спортзал), а також при переході з однієї школи в іншу. Запис про проведення вступного інструктажу в кабінетах підвищеної небезпеки робиться в «Журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці» (додаток № 1).

2. Первинний інструктаж проводиться на початку занять у кожному кабі­неті, лабораторії, де навчальний процес, пов'язаний з небезпечними або шкід­ливими хімічними, фізичними, біологічними факторами, у гуртках, перед уроками трудового навчання, фізкультури, перед спортивними змаганнями, вправами на спортивних снарядах, при проведенні заходів за межами тери­торії навчального закладу, а також перед виконанням кожного навчального завдання, пов'язаного з використанням різних механізмів, інструментів, матеріалів тощо.

Первинний інструктаж на робочому місці, позаплановий та цільовий інс­труктаж проводиться з учнями в процесі навчання. Первинний інструктаж з охорони праці, який реєструється в «Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці для учнів» (додаток №2) проводиться на початку занять, тобто у вересні (перше чи друге заняття).

3. Позаплановий проводиться при виявленні порушень вимог безпеки учнями під час навчально-виховного процесу, при зміні умов виконання навчальних завдань з професії, лабораторних робіт, інших видів занять, пе­редбачених навчальними планами.

4. Цільовий інструктаж проводиться з учнями при організації і проведен­ні масових позашкільних заходів (екскурсії, туристичні походи, спортивні заходи, тощо).

При проведенні олімпіад з трудового навчання, інформатики, спортивних змагань тощо, запис про проведення цільового інструктажу робиться в «Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці для учнів» (додаток №2).

Позаплановий інструктаж рекомендується проводити у січні.

Запис про проведення первинного (вересень) і позапланового (січень) інструктажів з охорони праці робиться в «Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці для учнів»(додаток №2).

У вересні та січні в програму первинного і позапланового інструктажів необхідно включати питання електробезпеки (в майстернях, кабінетах) дома і під час грози, правила внутрішнього розпорядку в шкільних майс­тернях, кабінетах, питання пожежної безпеки, а також правила поведінки

з вибухонебезпечними, отруйними і токсичними речовинами та предметами, надання медичної допомоги при ураженні електричним струмом та інших пошкодженнях, правила і вимоги гігієни праці та виробничої санітарії, дії у надзвичайних ситуаціях тощо.

Інструктажі з питань безпеки життєдіяльності з вихованцями, учнями проводяться одночасноз інструктажами з питань охорони праці і містять пи­тання охорони здоров'я, пожежної, радіаційної безпеки, безпеки дорожнього руху, реагування на надзвичайні ситуації, безпеки в побуті тощо.

Після проведення 1-2 занять у вересні доцільно провести перевірку знань учнів з питань безпеки життєдіяльності і виставити відповідні оцінки. Це стимулює дітей до кращого вивчення правил безпеки.

При вивченні нових тем та перед початком виконання практичних робіт на уроках трудового навчання, перед початком виконання фізичних вправ на спортивних снарядах у спортзалі, при проведенні лабораторно-практичних робіт з фізики, хімії, біології вчитель знову ж таки проводить інструктажі з безпеки життєдіяльності: первинний, позаплановий із конкретної теми, лабораторної роботи. Запис про проведення первинного, позапланового інс­труктажу з безпеки життєдіяльності робиться у класному журналі в графі «Зміст уроку». Таких записів може бути декілька, в залежності від кількості спланованих тем і програмового матеріалу. Наприклад:

- стрибки у довжину;

- метання гранати;

- опорні стрибки;

- лазіння по канату.

В таких випадках, при вивченні кожної із цих тем необхідно проводити первинний, позаплановий інструктаж із безпеки життєдіяльності і запис про проведення інструктажу робити у класному журналі в графі «Зміст уроку».

Проведення інструктажу з пожежної безпеки з учнями відмічається у Жур­налі реєстрації інструктажів з питань охорони праці для учнів» (додаток № 2), при цьому вказується назва і номер інструкції. Якщо фіксується проведення інструктажу з пожежної безпеки у журналі (додаток № 2), то окремий «Журнал реєстрації інструктажу з пожежної безпеки» для учнів не заводиться.

Якщо у день проведення інструктажу хтось із учнів був відсутнім, то з такими учнями проводиться інструктаж, тоді, коли вони присутні на уроці, ставиться дата проведення інструктажу та підпис учителя навпроти підпи­су учня. Журнали реєстрації інструктажів (додатки №№ 1, 2) повинні бути пронумерованими, прошнурованими і скріпленими печаткою керівника навчального закладу.


Додаток № 9





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 310 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...