Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програмування в Excel



Мета роботи: навчитися створювати макроси.

Теоретичний матеріал: повторити поняття макросу, типи макросів, підпрограм VBA, функції VBA, VBE, адресацію в макросах: абсолютну і відносну.

ЗАВДАННЯ ДО РОБОТИ:

1. Макрос - це послідовність команд, що використовується для автоматизації деяких дій Excel, завдяки чому підвищується ефективність роботи і зменшується число помилок.

Мова програмування VBA має надзвичайно широкі можливості і має безліч застосувань.

VBA-макрос (або процедура) може бути двох типів: підпрограмою або функцією.

Макрос - підпрограма - це щось на зразок нової команди, що може бути виконана користувачем, або іншим макросом. У робочій книзі Excel може утримуватися довільне число підпрограм.

Функція завжди повертає єдине значення (подібно звичайної функції робочої таблиці). Функцію VBA можна запустити з іншої процедури VBA або використовувати у формулах робочого листа точно також, як і убудовані функції робочих аркушів Excel.

2. Приклад 1. Створення макросу.

2.1. Відкрийте діалогове вікно Запись макроса за допомогою команд Сервис → Макрос → Начать запись.

2.2. Привласніть ім'я макросові - ваше прізвище. Призначте для нього комбінацію клавіш.

2.3. Виконаєте всю послідовність дій, яку потрібно записати в макрос.

2.4. У пункті Описание відзначте: тільки для поточної лабораторної роботи.

2.5. Виключите запис макросу, клацнувши на кнопці Остановить запись на невеликій панелі інструментів, що плаває, що з'являється, як тільки ви починаєте запис.

2.6. Повторите виконання задачі, записаної в макросі, вибравши команду Сервіс ' Макрос ' Макроси і після відкриття діалогового вікна Макрос клацнувши двічі на імені макросу (або вибрати ім'я макросу і потім клацнути на кнопці Выполнить).





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...