Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функції центральних органів виконавчої влади



До компетенції центральних органів виконавчої влади належить проведення єдиної політики в галузі пожежної безпеки, організація науково-дослідної роботи та керування нею, розробка нормативних актів, координація всієї роботи з пожежної безпеки, забезпечення пожежної охорони та об'єктів народного господарства протипожежною технікою, устаткуванням і т. ін. Органи державної виконавчої влади, органи місцевого і регіонального самоврядування в межах своєї компетенції організують розробку й впровадження у відповідних галузях і регіонах організаційні і науково-технічні заходи з метою попередження пожеж і їх гасіння, забезпечення пожежної безпеки населених пунктів та об'єктів.

Обов'язки підприємств, установ та організацій по забезпеченню пожежної безпеки. За пожежну безпеку підприємств, установ та організацій відповідають їх власники й уповноважені ними органи (далі — власники), а також орендарі. Вони зобов'язані:


Обов'язки сторін по забезпеченню пожежної безпеки орендованого майна повинні бути визначені в договорі оренди.

Підприємства, установи й організації, що виготовляють продукцію протипожежного призначення і надають послуги, пов'язані з попередженням або ліквідацією пожеж, незалежно від форм власності звільняються від сплати податків на прибуток у межах обсягу виконаних робіт.

Підприємства, установи та організації, які мають або утримують пожежні команди з виїзною пожежною технікою, частково звільняються від сплати податків на прибуток (50 % коштів, що витрачаються на утримання цих команд).

Повноваження в галузі пожежної безпеки асоціацій, корпорацій, концернів, інших виробничих об'єднань визначаються в їхніх статутах або договорах між підприємствами, що утворили об'єднання. З метою виконання делегованих об'єднанню функцій у його апараті створюється служба пожежної безпеки.

Організація пожежно-технічніїх комісій (ПТК)

На підприємстві, в установі й організації, де кількість працівників становить 50 осіб і більше, згідно з рішенням трудового колективу може створюватися пожежно- технічна комісія. У виняткових випадках її функції може виконувати комісія з охорони праці.

Особовий склад комісії затверджує власник підприємства. До складу комісії рекомендується залучати головних фахівців підприємства: енергетика, механіка. технолога і т. ін. На великих підприємствах, крім ПТК підприємства, створюють і цехові ПТК, передбачаючи при цьому чіткий розподіл обов'язків.

ПТК підтримують зв'язок з пожежною охороною, пропагує знання з питань пожежної безпеки, здійснює громадський контроль за утриманням території, справністю протипожежного устаткування і т. ін.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 579 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...