Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації щодо роботи з опорним конспектом



Опорний конспект лекцій з курсу «Ціноутворення» підготовлено для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня“бакалавр” галузі знань 0305 – “Економіка та підприємництво” напряму підготовки 030504 – “Економіка підприємства”, що вивчають дану дисципліну згідно до навчального плану.

Зміст опорного конспекту лекцій відповідає навчальній програмі та робочій навчальній програмі, що затверджені методичною радою ЧТЕІ КНТЕУ.

Опорний конспект лекцій складається з наступних тем курсу:

Тема 1. Теоретичні основи ціноутворення в умовах ринкової економіки.

Тема 2. Механізм ринкового ціноутворення.

Тема 3. Державне регулювання процесу ціноутворення

Тема 4. Види цін на споживчому ринку та їхня структура.

Тема 5. Цінова політика підприємства.

Тема 6. Методи формування ціни в умовах ринку.

Тема 7. Ціноутворення у галузях народного господарства країни

Як складова пакету навчально-методичного забезпечення курсу «Ціноутворення» опорний конспект лекцій створений для візуального супроводження лекцій викладачем з метою покращення ілюстративного подання матеріалу студентам та підвищення рівня їх інформованості під час лекцій, концентрації уваги та якості сприйняття нових знань. Опорний конспект лекцій призначений для оволодіння студентами програмним матеріалом, набуття спеціальних знань з питань ціноутворення, опанування найважливішими проблемами, що потребують ефективного розв’язання в сучасній економічній діяльності підприємства та перспективі.

Підготовлений опорний конспект призначено для самостійної роботи студентів над курсом, підготовки до контрольних заходів, складання заліку. Існують можливості застосування опорного конспекту лекцій як навчально-методичного посібника для самостійного вивчення матеріалу, зокрема студентами заочної форми навчання.

Опорний конспект лекцій з курсу «Ціноутворення» відіграє інформаційну, консультативну та координуючу роль при самостійному вивченні окремих тем курсу. Викладений матеріал подано послідовно, структурно-логічні схеми допомагають студентові візуально сприйняти текст та концентрують увагу на найголовніших проблемах кожної теми. Наведений економічний інструментарій можна використовувати для проведення аналітичних розрахунків, обгрунтування показників діяльності підприємств з практичного ціноутворення та розробки цінової політики.

Студенти мають можливість поглиблено вивчити курс за допомогою опрацювання списку рекомендованих джерел. Відповідаючи на програмні запитання, студент має можливість провести самоконтроль засвоєння програмного матеріалу та самоперевірку одержаних знань..

Для орієнтації студентів у навчальному матеріалі курсу «Ціноутворення» опорний конспект лекцій має умовні позначки:

                   
   
     
 
 
 
   
 
 
   
     
 





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...