Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Орієнтовний перелік питань первинного інструктажу для працівників



1. Загальні відомості про технологічний процес та обладнан­ня на робочому місці, виробничій дільниці, в цеху. Основні небезпечні ви­робничі фактори, що виникають при цьому технологічному процесі, особливості їхньої дії на працівників. Питання виробничої санітарії та особистої гігієни, пов’язані з виконанням роботи і перебуванням у приміщенні.

2. Безпечна організація робіт та утримання робочого місця.

3. Небезпечні зони машин, механізмів, приладів. Засоби безпеки обладнання (запобіжні гальмівні пристрої та огорожа, системи блоку­вання та сигналізації, знаки безпеки). Вимоги запобігання електро­травматизму.

4. Порядок підготовки до праці (перевірка справності обладнання, пускових приладів, інструменту і пристосувань, блокування, заземлен­ня та інших засобів захисту).

5. Безпечні прийоми та методи роботи; дії при виникненні небез­печної ситуації.

6. Засоби індивідуального захисту на робочому місці та правила їх використання.

7. Схема безпечного руху працівників по території цеху, дільниці.

8. Внутрішньоцехові транспортні та вантажопідйомні засоби і ме­ханізми. Вимоги при вантажно-розвантажувальних роботах та транс­портуванні вантажу.

9. Характерні причини аварій (вибухів, пожеж тощо), випад­ків виробничого травматизму.

10. План ліквідації аварій, запасні виходи.

11. Засоби запобігання можливим аваріям. Обов’язки і дії праців­ників при аваріях. Способи застосування існуючих на дільниці засобів пожежогасіння, протиаварійного захисту та сигналізації, місця їх роз­ташування.

12. Надання першої допомоги потерпілим.

13. Вимоги безпеки при закінченні роботи.

14. Зазначені в пунктах 1–13 питання розглядаються в поєднанні з інструкцією з охорони праці для конкретного виду робіт чи професії, вимогами технічної документації та технологічних регламентів.






Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...