Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зони випромінювання



З врахуванням широкого діапазону випромінювання електромагнітної енергії робочі місця обслуговуючого персоналу можуть опинитись у зонах індукції, проміжній і в зоні випромінювання залежно від частоти, параметрів і типів випромінювальних систем та відстані від джерела випромінювання до робочого місця.

При ізотропному випромінюванні ближня зона поширюється на відстань rБ.З.£l/2p. Дальня зона починається на віддалі rД.З. ³l.

При напрямленому випромінюванні для параболічних та круглих антен межі ближніх зон rБ.З.£ D2/4l, для інших типів випромінювачів rБ.З.£ L1L2/4l. Дальня зона параболічних та круглих випромінювачів починається при rД.З. ³ D2/l, для інших типів випромінювачів rД.З. ³ L1L2/l (рис. 6.3).

Рис. 6.3. Межі зон при напрямленому випромінювані

Область проміжної зони rП.З. = rД.З. - rБ.З.

В наведених формулах D – діаметр випромінювача, м; L1L2 – горизонтальний та вертикальний розміри розкриття антени, м; l - довжина хвилі.

Амплітуда електричної складової електромагнітного випромінювання в зоні індукції знижується обернено пропорційно кубу відстані від джерела випромінювання. В зоні випромінювання амплітуда обох складових електромагнітного випромінювання знижується обернено пропорційно першій степені віддалі від джерела. Обладнання, прилади, металеві конструкції будівель, люди, котрі знаходяться в електромагнітному полі, викликають його деформацію.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 489 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...