Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Глава 2.3. Виробничі шкідливі речовини



До виробничих шкідливих речовин відносяться пил, гази, хімічні речовини в рідкій і твердій фазі, що знаходяться в робочій зоні.

Під шкідливим розуміється речовина, що при контакті з організмом людини викликає виробничі травми, професійні захворювання або відхилення у стані здоров'я, що виявляються сучасними медицінськими методами протягом трудової діяльності, у більш віддалений термін життя сьогоднішнього й майбутнього поколінь.

Шкідливість речовини залежить від її властивостей, що визначаються складом, структурою та фізичним станом речовини. Класифікація шкідливих речовин і загальні вимоги безпеки введені ГОСТ 2.1.007-76. Відповідно до положень цього документу за ступенем впливу на організм людини шкідливі речовини підрозділяються на чотири класи небезпеки:

1. Надзвичайно небезпечні.

2. Високонебезпечні.

3. Помірно небезпечні.

4. Малонебезпечні.

У загальному випадку ступінь і характер викликуваних речовиною порушень нормальної роботи організму залежать від шляху попадання в організм, дози, часу впливу, концентрації речовини, її розчинності, стану сприймаючої тканини й організму в цілому, характеристик навколишнього середовища.

Виробничий пил. Класифікація, вплив на організм працюючих





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 368 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...