Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функціональні обов’язки служби охорони праці на підприємстві



Начальник служби охорони праці:

- Організує й координує роботи з охорони праці на підприємстві, здійснює контроль за дотриманням у структурних підрозділах законодавчих і нормативних правових актів по охороні праці.

- Організує вивчення умов праці на робочих місцях.

- Бере участь у розгляді нещасливих випадків і розробці заходів для їхнього запобігання.

- Інформує працівників від імені роботодавця про стан умов праці робітника на місці.

- Організує проведення перевірок, обстежень технічного стану будинків, споруджень, устаткування, машин і механізмів на відповідність їхнім вимогам.

- Забезпечує участь співробітників служби в підготовці й внесенні пропозицій по розробці й упровадженні більш досконалих конструкцій огороджувальної техніки, запобіжних і блокувальних пристроїв, інших засобів захисту від впливу небезпечних і шкідливих виробничих факторів.

- Бере участь у складанні розділу "Охорона праці" колективного договору, здійснює контроль за його виконанням, а також виконанням розпоряджень органів державного нагляду й контролю, інших заходів щодо поліпшення умов праці.

- Бере участь в узгодженні розроблювальної на підприємстві проектної документації.

- Надає методичну допомогу керівникам підрозділів у складанні списків професій і посад.

- Забезпечує проведення вступних і повторних інструктажів, навчання й перевірки знань по охороні праці працівників підприємства.

- Контролює правильність витрати засобів на виконання заходів щодо охороні праці в підрозділах підприємства.

- Доводить до відома працівників підприємства про нові, що вводяться в дію,законодавчі й нормативні правові акти по охороні.

- Бере участь у розгляді листів, заяв і скарг працівників підприємства із питань охорони праці й підготовці по них пропозицій роботодавцю по усуненню наявних.

- Здійснює зв'язок з медичними установами, науково-дослідними й іншими організаціями з питань охорони праці і вживає заходів по впровадженню їх, рекомендацій.

- Керує працівниками служби





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 304 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...