Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Процес фінансової діагностики підприємства передбачає послідовну реалізацію наступних етапів



1. Визначення періодичності проведення та видів аналізу, які повинні регулярно здійснюватись на підприємстві, тобто розробити регламент фінансової діагностики.

2. Розробка методичного інструментарію фінансової діагностики: методик експрес-аналізу, комплексної та інтегральної оцінки.

3. Створення інформаційного забезпечення фінансової діагностики, включаючи визначення нормативних (критичних, граничних) значень окремих показників, які в процесі аналізу будуть використовуватись як порівняльна база.

4. Оцінка поточного фінансового стану підприємства і його змін у порівнянні з планом, попереднім періодом та критичними значеннями.

5. Визначення внутрішніх та зовнішніх причин, що призвели до зміни фінансового стану підприємства. Встановлення можливості впливу на них з боку підприємства та усунення власними силами.

6. Розробка програми дій на майбутнє: формування альтернативних заходів щодо підвищення фінансової стійкості підприємства та вибору найбільш ефективних в умовах конкретного підприємства.

Обґрунтований вибір заходів щодо покращення фінансового стану підприємства буде сприяти його фінансовій стійкості як в поточному періоді, так і тривалій перспективі.


ДІАГНОСТИКА КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ ПІДПРИЄМСТВА





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...