Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. 1. Основою організації контрольного процесу є визначення його функцій та ролі в системі управління підприємством



1. Основою організації контрольного процесу є визначення його функцій та ролі в системі управління підприємством. При цьому доцільно розглядати його як самостійну функцію управління. Про це свідчить специфічність предмета та методу контролю й можливість превентивного впливу на об’єкт в процесі виконання контрольних процедур.

2. З погляду організації, функцію контролю доцільно розглядати, з одного боку, як відособлену частку всієї системи оперативного управління підприємством; з іншого – як цілісну систему контрольних заходів, що складається з взаємозалежних підсистем і елементів.

3. Контрольний процес, як і будь-який технологічний процес, складається з численних операцій. Основними об’єктами його організації є номенклатури контролю, їх носії та технологія контрольного процесу.

4. Для реалізації функції контролю необхідне створення системи внутрішнього контролю. Під нею розуміється існуюча політика підприємства та всі зв'язані з нею процедури, спрямовані на виявлення, виправлення і запобігання істотних помилок і перекручувань інформації, що можуть з'явитися у фінансовій звітності.

5. До складу системи внутрішнього контролю входить контрольне середовище, систему обліку та процедури контролю.

Контрольні запитання

1. Теоретичне трактування і принципи організації функції контролю.

2. Послідовність та етапи розкриття контрольного процесу

3. Об’єкти організації контрольного процесу.

5. Основні вимоги і цілі створення системи внутрішнього контролю.

6. Особливості організації аналітичного процесу.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 487 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...