Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання С-2. Рівновага складеної конструкції під дією плоскої системи сил



Умова завдання. Конструкція (рис.С2.0-С2.9) складається з жорстких косинця і балки, що у точці з'єднані шарнірно або вільно опираються один на одного. Зовнішніми в'язями, накладеними на конструкцію, є у точці нерухомий шарнір або жорстке закріплення; у точці – гладка площина, або невагомий стержень , або нерухомий шарнір; у точці – невагомий стержень або рухома шарнірна опора.

На конструкцію діють: пара сил з моментом і зосереджена сила . Числові значення і , а також точка прикладання і кут дії сили задані в табл. С2.

Визначити: реакції в'язей, які викликані заданими навантаженнями.

Табл. С2

Номер рядка даних , м , кН×м Точка прикладання сили
, кН
  0,3       E
  0,5       H
  0,4       K
  0,6       L
  0,7       E
  0,3       H
  0,5       K
  0,4       L
  0,6       E
  0,7       H

Теоретичне обґрунтування: [4] § 18-19; [5] Разд. I Гл. 4 § 1-2, Гл.5 § 4-7; [6] Разд. 1,гл V§ 34-35; [7]; [8]; [9]; [10].

Методичні вказівки. Завдання С-2 – на рівновагу конструкції, складеної з системи тіл, що знаходяться під дією плоскої системи сил. Якщо за об'єкт вивчення прийняти всю конструкцію, кількість невідомих реакцій в'язей перевищить кількість рівнянь рівноваги. Тому, для вирішення задачі необхідно розчленувати систему на дві частини і розглянути рівновагу кожної з частин окремо. У цьому випадку кількість невідомих і кількість рівнянь рівноваги зрівняються. Вибираючи за об'єкт вивчення частину конструкції, варто врахувати реакцію в точці, що зєднує цю частину з іншою. Відповідно закону рівності дії та протидії, на іншу частину конструкції діють та ж сама сила, але спрямована протилежно.

Для перевірки задачі необхідно розглянути рівновагу конструкції в цілому.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...