Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Історична геоекологія



Історичний розвиток органічного світу. Біологічна різноманітність біосфери як результат еволюції та основа її стійкості. Особливості розвитку географічної оболонки в Місячну еру (Гаплогей). Особливості та хронологія виникнення перших оболонок Землі. Гіпотези виникнення життя на Землі. Особливості розвитку географічної оболонки в Археї та Протерозої, еволюція літосфери, атмосфери, гідросфери та біосфери. Причини та наслідки перших палеоекологічних криз на Землі. Значення кріосфери в еволюції життя в Докембрійському етапі розвитку Землі.

Розвиток географічної оболонки в Палеозойську еру. Каледонський цикл гороутворення та його наслідки. Зміни хімічного складу атмосфери та виникнення озонового шару. Вплив кліматичних змін на виникнення умов для розвитку життя на суходолі. Еволюція рослинних організмів та поява рослин на суходолі. Еволюція тваринних організмів та їх вихід на суходіл. Герцинський цикл гороутворення та його наслідки. Кліматичні зміни Пермського періоду та екологічні катастрофи.

Початок глобального рифтогенезу та виникнення океану Тетіс. Регресія Світового океану та кліматичні зміни. Поширення рептилій та голонасінних рослин по Землі. Трансгресія Світового океану та кліматичні зміни. Початок формування сучасних океанів. Поширення динозаврів, виникнення птахів та сумчастих ссавців. Кіммерійський цикл гороутворення та його наслідки. Кліматичні зміни крейдового періоду. Вимирання динозаврів.

Альпійський цикл гороутворення та його наслідки. Льодовикові епохи. Їх генезис та наслідки. Кліматичні зміни в Кайнозої та їх вплив на розвиток органічного світу. Поширення птахів по Землі та їх еволюція. Поширення ссавців по Землі та їх еволюція. Виникнення сучасних океанів та їх вплив на формування географічної оболонки.

Виникнення приматів та їх специфічні риси. Поява давніх людей та їх еволюція. Вплив кліматичних змін на еволюцію людини. Причини та наслідки фізіологічних змін давніх людей. Поява роду Homo та його еволюція. Поява виду Homo sapiens та особливості його розселення по Землі. Неандертальці і кроманьйонці та їх місце в еволюції людини. Гіпотези заселення давніми людьми сучасних материків.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 127 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...